В Івано-Франківську підвели підсумки конкурсу на кращий дворик міста, який оголосило управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності міськради. За рішенням журі, одним з лауреатів став внутрішній дворик центрального корпусу Івано-Франківського національного медичного університету.

«Наш центральний корпус — це пам’ятка архітектури 1894 року, — розповідає начальниця будівельно-монтажної дільниці університету Тетяна Типусяк. — Внутрішній дворик є невеличкий, і його особливість — дуже хороша акустика. Тут постійно відбуваються університетські заходи, а також концерти, мистецькі події в рамках різних міських фестивалів. Наш дворик прости дихає історією, і ми намагаємося берегти цю автентичність, старовинний антураж».

Відрадно, що ІФНМУ відзначився не лише двориком. В номінації «Краще приватне подвір’я» нагороду отримав також старший викладач кафедри медицини катастроф та військової медицини Роберт Фабрика, а в номінації «Кращий дворик багатоквартирного будинку» переможця, ОСББ «Пасічна 21», представляв доцент кафедри хірургії ННІ післядипломної освіти Маркіян Пюрик.

«Метою конкурсу було привернути увагу мешканців до стану своїх дворів та підвищити бажання людей впорядковувати дворові території, — говорить Світлана Лосюк, начальниця відділу благоустрою дизайну архітектурного середовища та реклами управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності. — Ми прагнемо перетворити простір довкола помешкань та приміщень громадського призначення у привабливі місця для перебування людей. Впорядкування цих території підвищить привабливість міста для туристів. Це особливо актуально для центральної частини міста, де мають екскурсії численні туристичні групи. Дворик медичного університету — відома локація в місті, адже тут відбуваються не лише заходи власне університету, а й концерти оркестрів, перегляди фільмів, мистецькі проекти. Цей дворик дозволяє організаторам таких подій створити особливу атмосферу для відвідувачів».

Загалом на участь у конкурсі подалися 15 учасників. Повний перелік переможців та призерів виглядає так:

«Краще приватне подвір’я (садиба)»:

1. Михайло Мурафа та Юрій Мурафа;
2. Роберт Фабрика;
3. Ігор Роп’яник.

«Кращий дворик підприємства, установи, організації»:

1. Івано-Франківська міська дитяча екологічна станція;
2. Івано-Франківський національний медичний університет;
3. Департамент освіти та науки міської ради.

«Кращий дворик багатоквартирного будинку»:

1. ОСББ «Пасічна 21»;
2. ОСББ «Берізка-ІФ»;
3. ОСББ «Північне-2012».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
5
6
8
9
10
12
13
14
15
16
17
21
22
23
24
26
27
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma