Днями в Києві, в день Святого Пантелеймона, в приміщенні Національної філармонії відбулась церемонія нагородження переможців щорічного конкурсу «Відзнака за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона», або як його іменують – «Медичний Оскар».

В результаті попереднього відбору до заключного туру Поважною радою конкурсу були допущені по чотири представники в кожній із восьми номінацій. За словами голови регіональної ради Івано-Франківської області відзнаки за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона» профессора ІФНМУ Володимира Боцюрка, від нашої області із шести учасників, які брали участь в різних номінаціях, п’ятеро потрапили у фінал. За умовами конкурсу, тільки один конкурсант у кожній номінації міг отримати орден або медаль Святого Пантелеймона, в залежності від вікової групи. Ця нагорода є найпрестижнішою серед медичної спільноти.

Приємно, що з молодих лікарів до 35 років, рішенням Поважної ради в номінації «За лікарське мистецтво» медалі Пантелеймона удостоєний ассистент кафедри хірургії післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету, кандидат медичних наук Олексій Гудз. Розроблені і застосовані ним мікрохірургічні операції на судинах допомогли врятувати від ампутації кінцівок та інсульту десятки пацієнтів. Своє мистецтво лікування він демонстрував навіть у провідних клініках США і Великобританії, проводячи там майстер-класи.

Ще четверо наших номінантів отримали нагороди з врученням Прослави. Серед них професор, завідувач кафедри отоларингології ІФНМУ Василь Попович в номінації «Новатор охорони здоров’я», завідувач відділення судинної хірургії обласної клінічної лікарні Володимир Гінчицький в номінації «За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», медичний капелан обласного клінічного хоспісу отець Ярослав Рохман в номінації «Взірець служіння суспільству» і ассистент кафедри ортопедичної стоматології ІФНМУ, кандидат медичних наук Володимир Палійчук в номінації «За наукові розробки в медицині».

Нагороди вручали члени Поважної ради перший Президент України Леонід Кравчук, почесний Патріарх Філарет, експрем’єр-міністр України Юрій Єхануров, ексміністр закордонних справ Володимир Огризко, президент Академії медичних наук Віталій Цимбалюк, президент Академії педагогічних наук Василь Кремінь. Слід відмітити, що Івано-Франківщина була представлена найбільшою кількістю номінантів на отримання нагород. Оргкомітет конкурсу особливо відмітив, що прикарпатці найкраще дотримувались дрес-коду при церемонії нагородження, що є неодмінною умовою участі в ній.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
5
6
7
8
9
10
11
12
14
17
19
20
21
22
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma