Уляна Калічак взяла участь у англомовному стажуванні від AIESEC у проекті «Health +», що проходило у польському місті Вроцлав. Протягом 6 тижнів дівчина відвідувала різноманітні лікувальні заклади, зокрема у реабілітаційних центрах.

 

У цьому стажуванні беруть участь студенти-медики з різних країн світу. У їхні обов’язки входила допомога лікарям, фізіотерапевтам , медсестрам у роботі з пацієнтами.  Уляна Калічак відзначає, у Польщі застосовують чимало цікавих методик, зокрема: заняття з арт-терапії, музико-терапії, мануальної терапії. Використовують навіть доготерапію. 

«Це дуже круто, адже на таких заняттях пацієнти з різними захворюваннями як Паркінсона, деменція, Альцгеймера чи просто старші особи можуть зробити щось власноруч, під релаксуючу музику і в атмосфері чаювання» - розповіла студентка.

Вона пригадує, що перебуваючи у відділенні реабілітації, допомагала фізіотерапевтам у роботі. Навіть здійснювала процедури сама. Окрім цього студенти-волонтери робили перев'язки, уколи, моніторили рівень цукру крові у пацієнтів.

Окрім цього їхнє стажування не обмежувалось суто стінами лікувальних закладів Польщі.

«Ми були в Берліні, - пригадує Уляна. - Там ми теж побували в одній з найвідоміших німецьких клінік «Шаріте», що особливо відома напрямками дитячої нейрохірургії та кардіології».

Також, студенти мали змогу познайомитися з архітектурою європейським міст та в прямому сенсі доторкнутися до історії. Перебуваючи в столиці Німеччини учасники стажування відвідали цілу кількість пам’яток: Рейхстаг, будівлю німецького парламенту, комплекс «Берлінська стіна», Браденбурзькі ворота та меморіал пам'яті жертвам Голокосту.

Дівчина переконана, що такого роду стажування є надзвичайно корисними та важливими для студентів. Адже це неоцінений досвід, який можна отримати, як то кажуть з перших уст. Крім того, це дає змогу побудувати мережу корисних знайомств зі фахівцями та майбутніми лікарями з різних країн. А це може пригодитись у подальшій лікарській практиці.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma