В 2019 році фінський фармацевтичний концерн «Оріон Корпорейшн» оголосив в Україні конкурс для молодих спеціалістів у віці до 40 років на здобуття гранту на участь у щорічному конгресі Європейського Респіраторного Товариства. Серед цьогорічних переможців молоді науковці ІФНМУ.

Європейське респіраторне товариство (ERS) налічує більше 10 тисяч членів у всьому світі, а щорічна відвідуваність конгресу давно перетнула позначку 20 тисяч. Для того, щоб теза роботи була опублікована на конгресі, вона повинна пройти довгий шлях рецензування незалежними експертами і після цього її допускають до друку в Європейському Респіраторному Журналі. Кращі роботи отримують різні Гранти як від власне організаторів з’їзду, так і від різних фармацевтичних фірм, що представлені на конгресі.

Тож відрадно, що роботи франківських науковців-пульмонологів під керівництвом професора Миколи Островського були відібрані для публікації в матеріалах Конгресу. Одна з робіт під назвою «Side effects of inhaled budesonide through different types of inhalers» виграла грант концерну «Оріон Корпорейшн» і буде представлена на цьогорічному конгресі, що відбудеться в столиці Іспанії Мадриді з 28 вересня по 2 жовтня 2019 року. Наукову розробку будуть представляти доцент Олександр Варунків та студентка медичного факультету Ксенія Островська.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma