У вівторок, 18 червня, в концертній залі обласної філармонії відбулася урочиста Вчена рада з нагоди випуску студентів фармацевтичного факультету Івано-Франківського національного медичного університету.

Як зазначалося під час виступів на урочистій церемонії, цьогорічний випуск є знаковим, адже нещодавно фармацевтичний факультет ІФНМУ відзначив своє 20-річчя. За 16 випусків факультет підготував вже понад 2 тисячі фахівців фармацевтичної галузі. Нинішні випускники запам’ятаються і високою успішністю, свої знання вони підтвердили одним з кращих результатом складання ліцензованого іспиту «Крок-2. Фармація» в Україні.

«Всього п’ять років тому ми із цими дітьми разом починали цей шлях, і сьогодні вони вже отримують дипломи і стають нашими колегами, — говорить ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Сьогодні все для наших найкращих випускників. Вони дійсно найкращі, адже найкраще написали «Крок-2». Це дорогого вартує. Перед ними довга життєва дорога, і ми сподіваємося, що нинішні випускники гідно нестимуть честь нашої Alma Mater».

Клятву фармацевта зі сцени філармонії зачитувала випускниця Юлія Карас. Дівчина каже, що навчання було непростим, але студенти отримали відчували постійну підтримку від викладачів. «Умови на нашому факультеті є гарні, маємо професійних викладачів, я дуже задоволена, що обрала цей фах, — говорить Юлія. — Часом було дуже важко, але ми постійно мали підтримку викладачів, і декого з них я буду пам’ятати все життя. Було все, і критика, і похвала, але вони знали, як мотивувати нас на працю і навчання. За це ми дуже вдячні нашим викладачам».

Особливі спогади про навчання має Діана Дегтяр, яка також була активним членом Студентського наукового товариства. «СНТ — це не просто коло друзів, а справжня родина, — говорить Діана. — Ми разом займалися науковою діяльністю, брали участь у соціальних і волонтерських проектах, представляли рідний університет на конференціях і форумах. З навчання мені особливо запам’яталась практика з фармакогнозії в «Арніці» в Яремче. Це був тиждень дивовижних вражень, коли ми з групою дуже здружились. В нашому університеті студенти мають багато можливостей для самореалізації в навчанні, науці, спорті тощо. І я вважаю, що потрібно це використовувати на повну, працювати над собою і розвиватися».

Фармацевтичний факультет є першим у циклі університетських випускних урочистостей, який триватиме весь тиждень. Тож запрошуємо на урочисті Вчені ради, щоб разом розділити радість з новоспеченими медиками!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma