Протягом двох днів, 6 та 11 червня, на фармацевтичному факультеті відбувся захист дипломних робіт випускників денної форми навчання. Цього року до захисту представили найбільшу кількість робіт — 14. З них 12 вийшли з-під пера вітчизняних студентів та дві – іноземних.

Дипломні роботи студенти виконували на випускних кафедрах. За кількістю робіт у лідерах цього року кафедра фармації (завідувач професор Андрій Грицик), яка підготувала шість дипломантів. Це Христина Куртяк, тема роботи: «Фармакогностичне дослідження Ononis аrvensis L.», керівник – кандидат фармацевтичних наук Надія Рущак; Юлія Карас, «Фармакогностичне вивчення видів роду Княжник, керівник – доцент Марія Мельник; Світлана Пуфка: «Дослідження розхідника звичайного як перспективного джерела лікувально-профілактичних засобів», керівник – доцент Уляна Сікорин; Юлія Пуфка: «Фармакогностичне дослідження льону звичайного», керівник – доцент Василь Водославський; Христина Доскоч: «Фармакогностичне дослідження та визначення перспективи використання насіння Cannabis sativa L.», керівник – доцент Оксана Струк; Саломо Клементін Мекелоє: «Comparative characterization of type species of Genus Eucalyptus of Namibian flora», керівник – асистент Галина Старченко.

Співробітники кафедри організації та економіки фармації і технології ліків (завідувач професор Дмитро Семенів) були керівниками п’яти дипломних робіт. Їх виконували Діана Дехтяр, «Фармакоекономічне дослідження фармакотерапії пацієнтів з хронічним рецидивуючим панкреатитом (на базі даних в Університетської клініки ІФНМУ)», керівник – професор Дмитро Семенів; Христина Осадцева: «Аналіз фармацевтичного ринку рослинних засобів для лікування хворих на хронічний некалькульозний холецистит та розробка нового фітопрепарату», керівник – доцент Світлана Феденько; Тетяна Степник: «Розробка складу, технології та нормування якості лосьйону-тоніку з екстрактом мальви лісової», керівник – доцент Любов Грицик; Юлія Березовська: «Розробка складу і технології крему кератолітичної дії» та Обеме-Ндукве Чіамака: «Lip Balms: Composition and Technology», керівник обох робіт – доцент Мар’яна Федоровська.

На кафедрі клінічної фармакології та фармакотерапії (завідувач заслужений лікар України, професор Ірина Купновицька) працювали над дипломними проектами Святослав Зубняк, тема роботи «Аналіз застосування блокаторів РААС у хворих на артеріальну гіпертензію в рамках Урядової програми «Доступні Ліки», керівник – доцент Наталія Губіна; Ірина Тригуб: «Клінічні особливості цукрового діабету з аналізом ринку препаратів», керівник – доцент Оксана Данилюк; Валентина Бобуляк: «Клініко-економічний аналіз фармакотерапії пептичної виразки шлунка та дванадцятипалої кишки», керівник – доцент Світлана Калугіна.

Усі роботи були оцінені екзаменаційною комісією на відмінно за усіма дисциплінами. «Цього року дипломні роботи зросли не лише кількісно, а і якісно, — зазначає голова екзаменаційної комісії, доктор хімічних наук професор Андрій Стецьків. — Цьому не в останню чергу посприяла участь дипломантів в традиційній університетській конференції студентів та молодих учених «Інновації у медицині». Це дозволило успішно пройти етап представлення робіт та мінімізувати звичне при публічних виступах хвилювання».

«Дякуємо як студентам, так і керівникам та консультантам робіт, — говорить декан фармацевтичного факультету, доцент Ірина Федяк. — Вони спільними зусиллями представили результати наукових доробок молодого покоління нашого факультету. Це вселяє оптимізм та бажання служити її величності Науці і в подальшому. І не лише в Україні, оскільки дві наші іноземні студентки повезуть перші навики наукової роботи одна у Нігерію, інша – у Намібію. Так тримати!»

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma