В Івано-Франківському національному медичному університеті у п’ятницю, 7 червня, відбувся четвертий Благодійний Лікарський бал. Усі кошти, виручені протягом свята, спрямують на придбання ліжечка з підігрівом для новонароджених, яке допомагає малятам адаптуватися до нових умов після народження.

Цього року Благодійний Лікарський бал відбувся у новому місці — в ресторані «Pasage Gartenberg», що в самому серці Івано-Франківська. Вишуканий і просторий зал створив особливо урочисту атмосферу, яку доповнила чудова музика у виконанні струнного ансамблю «Quattro Corde» та пісенні дарунки у виконанні студентів і викладачів університету.

Організували подію студенти ІФНМУ, учасники Європейської медичної студентської асоціації. Традиційно під час балу відбувся аукціон, на якому охочі купували цікаві витвори мистецтва, створені викладачами та студентами університету, а також предмети колекціонування. На аукціоні вдалося зібрати 21 тисячу гривень. Вони підуть на придбання ліжечка з підігрівом для новонароджених.

«Ліжечко з підігрівом для новонароджених є дуже потрібним для наших маленьких пацієнтів, — розповідає завідувач відділення новонароджених №2 Івано-Франківського обласного перинатального центру Лілія Кіндяк. — Для дитини в першу добу після пологів дуже важливо утримання в комфортних умовах. Коли вона перебуває в утробі матері, температура там складає 38 градусів. Коли ж народжується, то в пологовій залі в кращому випадку — 25-28 градусів. Тому дитину треба зігріти в першу добу після народження. Ми захоплюємося студентами ІФНМУ, які організовують цей благодійний бал, і щиро дякуємо всім, хто долучився до збору коштів».

«Сьогодні наші студенти і вся університетська родина підтвердила, що ми є небайдужими, — говорить перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк. — Дякую організаторам дійства за те, що це не просто бал, а він благодійний. Наші студенти вчергове підтвердили, що вони готові до тієї місії, яку вони вибрали — служіння ближнім. Дякую всій нашій молоді за те, що вона сьогодні зробила. Я впевнена, що наші студенти творитимуть добро протягом всього життя».

Нагадаємо, минулого року, на третьому балі, студенти збирали кошти на лампу фототерапії, яка допомагає новонародженим діткам подолати жовтяницю. А в 2017 році на зібрані під час балу кошти студенти придбали пульсоксиметр для недоношених новонароджених дітей.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
6
7
8
9
11
12
15
16
17
Дата : 17.09.2019 р.
18
21
22
23
24
26
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma