27-28 травня у Запоріжжі провели семінар з питань викладання дисципліни "Українська мова як іноземна". Організаторами та учасниками події були науковці ІФНМУ.

 

Кафедра мовознавства Івано-Франківського національного медичного університету є опорною і щорічно організовує семінари для своїх колег з різних медичних вишів. Цьогоріч семінар-нараду прийняв Запорізький медуніверситет, зокрема, кафедра культурології та українознавства. Професійні питання обговорювали завідувачі профільних кафедр з усієї України, а також викладачі предмету "Українська (російська) мова як іноземна". Йшлося про вдосконалення методів навчання на основі новітніх технологій, створення і впровадження навчальних планів і програм, підвищення якості викладання дисципліни.

Учасники семінару відзначили, що теоретичним і практичним підґрунтям для цього є міжкафедральний підручник «Українська мова як іноземна» для англомовних студентів за загальною редакцією проф. Луцак С.М. Цей посібник, на думку фахівців, навчає мовленнєвої взаємодії студента-іноземця в україномовному середовищі. Окремо розглядали питання нових форм і методів роботи зі студентами, зважаючи на те, що епоха цифрових технологій диктує дещо іншу подачу візуального та інтерктивного матеріалу.

За підсумками семінару фахівці дійшли висновку, що мовну підготовку іноземних студентів слід здійснювати ретельніше, оскільки знання мови для медика у його подальшій професійній діяльності є вкрай важливе.

Зауважимо, що кафедра мовознавства нашого вишу завершує роботу над виданням міжкафедрального підручника з дисципліни «Українська мова як іноземна» для англомовних студентів. Надалі йтиметься про впровадження напрацювань у навчальний процес.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma