15-16 травня в Івано-Франківську відбувся VIII стоматологічний форум, в рамках якого університет прийняв виставку «Медвін: стоматологія». Для участі у заходах приїхали як практикуючі лікарі, так і майбутні стоматологи з різних міст України.

ІФНМУ – єдиний медичний виш, який вже восьмий рік поспіль організовує таку виставку. Як зазначають організатори, все це задля розвитку і навчання фахових майбутніх стоматологів. Усього в рамках виставки цьогоріч свою продукцію представила 21 компанія-виробник.

Презентували на виставці не тільки стоматологічне обладнання, а й спеціалізовану літературу. Фахівці запевняють, що попри глобальний доступ до інтернету, профільні видання досі користуються широким попитом. Зокрема, цікавий стенд презентувало найбільше видавництво стоматологічної літератури в Україні «GalDent». «Сьогодні ми видаємо чотири стоматологічні журнали, маємо як україномовні видання, так і перекладну літературу відомих зарубіжних авторів, — розповідає менеджер видавництва «GalDent» Ярослав Смейко. — Завдяки цій виставці стоматологи мають можливість не по Інтернету шукати і замовляти літературу, а тут, на місці ознайомитися з новинками, придбати те, що цікавить. Перший покупець ось придбав журнал по імплантології. Підходили місцеві лікарі, дівчата з Тернополя…».

В рамках заходу для присутніх організовували також низку майстер-класів, зокрема, «Пряма реставрація фронтальних зубів. Секрети в деталях» та «Реставрація жувальної групи зубів. Секрети форми та деталізації».

Ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко зазначив, стоматологічний факультет відзначає цьогоріч своє 40-річчя, і що за цей час сотні його випускників стали фахівцями своєї справи.

«Наш факультет постійно вдосконалюється, продовжує тримати лідерство серед медичних українських вишів, і ми радо ділимося своїм досвідом. На сьогодні ми єдиний вуз в Україні, який проводить таку виставку, і це щойно підтвердив присутній тут представник компанії «Медвін». Безумовно, це і свідченням нашого бажання рости, розвиватися і надалі працювати для студента», – наголосив Микола Рожко.

На захід завітав і голова постійної комісії з питань охорони здоров’я і соціальної політики ОДА Манолій Піцуряк. За його словами, стоматологія в Україні переживає складні часи, адже державні місця для стоматологів скорочують, таким чином, переводячи більшу їх частину у «вільне плавання».

«Ми втратили стоматологів майже в усіх амбулаторіях первинки, а це може призвести до того, що вже найближчим часом стоматологія стане розкішшю, недоступною простим людям, особливо у віддалених районах», - дещо з тривогою зазначив Манолій Піцуряк.

Насамкінець ректор Микола Рожко звернувся до присутніх із запрошенням здобувати стоматологічну освіту саме у Франківському виші, та на власні очі побачити факультет в рамках Дня відкритих, що відбудеться в університеті вже другого червня.

Голова обласного осередку Асоціації стоматологів України, завідувач кафедри ортопедичної стоматології, професор ІФНМУ Зіновій Ожоган запросив присутніх взяти участь у науково-практичній конференції «Інноваційні технології в стоматології», приуроченій теж до 40-річчя стоматфакультету. Детальніше про конференцію читайте в одній з наступних публікацій.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma