У середу, 13 березня, в концертній залі обласної філармонії імені Іри Маланюк відбулася довгоочікувана прем'єра — благодійна вистава студентів Івано-Франківського національного медичного університету «БожеЯВільна».

Проект виник в задумах після попередньої вистави студентів-медиків «Квиток у Майбутнє», яка була присвячена Героям Небесної Сотні. Нагадаємо, її прем’єра відбулась у лютому минулого року в читальному залі університетської бібліотеки, а потім студентська трупа показала постановку ще на чотирьох франківських сценах.

Участь у виставі «БожеЯВільна» взяли студенти першого-шостого курсів. Головна героїня — Жінка-Україна. Цю роль прожила студентка шостого курсу Ольга Кіцнак. Щирість акторів-аматорів ІФНМУ запалила вогники в серцях глядачів, які співпереживали героям вистави. Це були і смуток, і радість, і сльози, і танці. Раз-по-раз після чергової мізансцени зал аплодував акторам.

«Ми хотіли показати нашу історію,людські почуття, кохання, яке здолало не одне століття, — розповідає автор і режисер вистави студентка п’ятого курсу медичного факультету Ірина Попович. — Це наші традиції, українська пісня, після якої кров закипає в жилах! Дякуємо Богу, що дозволив провести цю хвилюючу подію».

В рамках благодійної вистави відбувся збір коштів на придбання нового кувезу в обласний перинатальний центр, для новонароджених діток, які потребують особливого догляду. Акцію організувала Європейська медична студентська асоціація (EMSA) на чолі зі студенткою ІФНМУ Юлією Дмитрук.

«Ми вже декілька років організовуємо акції на допомогу діткам, — розповідає Юлія Дмитрук. — наразі ми збираємо 350 тисяч гривень на придбання кувезу для новонароджених. Вони дійсно цього потребують. Дуже важливо зберегти те найдорожче, що нам дає Бог». Цього разу вдалося зібрати 10 тисяч гривень. Студенти продовжуватимуть цю роботу на наступних благодійних подіях.

Студентська молодь дякує усім хто долучився до проведення заходу, а саме Івано-Франківську національному медичному університету, обласній філармонії імені Ірини Маланюк, адміністрації Національного драматичного театру імені Івана-Франка за неймовірні костюми та реквізит, народному дому «Просвіта», на сцені якого відбувалося більшість репетицій, Івано-Франківському базовому медичному коледжу за костюми та підтримку, музею Національно-визвольної боротьби, Богородчанській школі №2, вчителям Івано-Франківської загальноосвітньої школи №10, молодіжному хору «Осанна», спів яких супроводжував виставу.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma