У понеділок та вівторок, 18-19 березня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться події, присвячені 2015 річниці від дня народження Тараса Шевченка. Детальніше — далі.

У понеділок, 18 березня, о 16:00 годині в приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії імені Ірини Маланюк відбудеться прем’єра вистави «Портрет», яку підготували студенти ІФНМУ.

В основу постановки покладено життя Тараса Шевченка, його творчий шлях, переживання, моменти радості. Разом із акторами глядач познайомиться із Кобзарем в декількох його життєвих періодах: дитинство, коли ще всі мрії такі чисті і щирі; юність, знайомства з людьми, які стали справжніми друзями; період заслання, один з найскладніших часів, та повернення до України.

Акторами вистави є учасники театрального гуртка університету, а також учасники вокальних ансамблів та університетська чоловіча хорова капела «Сурма» імені Богдана Волосянка.

У вівторок, 19 березня, о 16:00 годині в приміщенні читальної зали наукової бібліотеки Івано-Франківського національного медичного університету (вул. Галицька, 7) відбудеться зустріч з доктором філологічних наук, професором Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, українським мовознавцем, заслуженим працівником освіти Миколою Лесюком. Тема зустрічі — «Слово Тараса. Доля моєї мови».

Подію організовує осередок «Просвіти» в ІФНМУ та його голова доцент кафедри мовознавства Марія Гуцол.

Запрошуємо усіх бажаючих!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma