Днями, в рамках відзначення 205-ї річниці від дня народження великого українського поета та художника, громадського діяча Тараса Шевченка у медичному коледжі Івано-Франківського національного медичного університету відбувся літературний вечір присвячений життю і творчості великого генія.

Вечір розпочався концертом, у якому взяли участь студенти першого курсу медичного коледжу та організатор події, викладач зарубіжної літератури Ярослава Калин. Ведучі свята зачитали присутнім рядки великого Кобзаря. Ярослава Калин привітала студентів, викладачів, гостей свята та наголосила, що творчість Шевченка і нині є вкрай актуальною.

З нагоди цього свята виголосити слово про Тараса Шевченка запросили завідувача кафедри українознавства і філософії ІФНМУ, професора, академіка Володимира Качкана. Науковець поділився зі студентами своїми роздумами про Шевченка, про рідну мову, силу і цінність слова, розповів про свою творчість та охоче читав авторську поезію, малу прозу.

Керівництво коледжу дякує Ярославі Калин за організацію заходу. Свято було змістовне та професійне, а студенти показали свої неабиякі читацькі й акторські здібності.

Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті засяє веселка
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуємо пам'ять Шевченка

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
5
8
9
10
11
16
17
18
24
25
26
28
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma