У четвер, 16 лютого, в нещодавно відновленому басейні на базі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Івано-Франківського національного медичного університету відбулися змагання з плавання в рамках студентської спартакіади.

В університетському басейні зібралися понад 30 студентів-плавців. Дівчата змагалися на дистанції 25 метрів, хлопці — 50 метрів.

«Ми дуже щасливі, що наш басейн відновив свою роботу і став ще кращим, — говорить головний суддя змагань з плавання, доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Наталія Зінченко. — Наразі абонементи в басейн вже мають понад 200 студентів нашого університету. Вони займаються у виділені години під керівництвом наших викладачів. Ми маємо добру студентську збірну команду, яка здатна показувати високі результати на міжвузівських змаганнях».

Переможцем змагань серед дівчат вдруге поспіль стала студентка шостого курсу медичного факультету Любов Гузь. Минулого року, коли басейн ІФНМУ був на реконструкції, вона не припиняла займатися і відвідувала басейн івано-франківського Коледжу фізичного виховання. «Плавання перш за все дає людині здоров’я, а ще це не травматичний вид спорту, — каже дівчина. — Плавання розвиває всі системи організму, а особливо дихальну, серцево-судинну, дуже корисне людям, котрі мають проблеми зі спиною. Взагалі заняття спортом дисциплінують і формують лідерські якості, тому раджу всім знайти собі вид спорту до вподоби і покращувати своє здоров’я».

Нещодавно студентська збірна ІФНМУ поповнилася досвідченим спортсменом. Першокурсниця стоматологічного факультету Юлія Молофій зі Снятина вже є кандидатом у майстри спорту з плавання, а в 2016 році навіть стала чемпіонкою України серед юнаків і дівчат. До ІФНМУ поступила після п’яти років навчання у Броварському вищому училищі фізичної культури, де тренувалася під керівництвом Віктора Турчина, наставника славнозвісного Олега Лісогора. На цих змаганнях вона пливла поза конкурсом, дистанцію 50 метрів разом із хлопцями. «Я плаваю вже десять років і не можу це покинути, — говорить Юлія Молофій. — Коли поступала, то знала, що тут є басейн, і його якраз ремонтують, тож це для мене було своєрідним бонусом. Я бачила вже багато басейнів по Україні, і можу сказати, що наш є доволі хорошим. Тут є всі умови для професійних занять».
Переможці та призери змагань з плавання

Дівчата

1. Любов Гузь
2. Яна Калин
3. Ксенія Стецюк

Хлопці

1. Марко Шийка
2. Віталій Андрущак
3. Олег Білінчук

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma