Пам’ятати і допомагати. В Івано-Франківському національному медичному університеті відбувся вечір-реквієм пам’яті Небесної Сотні та всіх Героїв України, на якому зібрали кошти для допомоги реабілітаційному центру для учасників АТО/ООС «Бандерівський Схрон».

Дійство організував відділ освітньо-виховної роботи та організації дозвілля ІФНМУ. Такий творчий вечір для університету вже є традицією у ці лютневі дні, які у 2014 році були особливо трагічними для України. Так само традицією стала благодійність.

«Я вважаю, що ми робимо одну велику спільну справу з центром «Бандерівський Схрон», — говорить перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк. — Це наші колеги, ми маємо з ними гарну співпрацю, і хочемо допомогти не тільки морально, але й матеріально».

Вечір-реквієм мав назву «Всього лиш мить…». За словами режисера вечора, художнього керівника студентської творчої самодіяльності ІФНМУ Марії Цвік, в цьому була основна ідея заходу. «Мить для життя, мить для кохання і мить до смерті, — пояснює режисер. — Одна мить може змінити людську долю. Люди, які вийшли на Майдан, навіть не сподівалися, як різко зміниться їхня доля. Одна миттєвість змінила нашу країну буквально за ніч. Маємо пам’ятати про це».

У вечорі взяли участь студенти ІФНМУ та медичного коледжу Арсен Вітрецький, Марко Шийка, Володимир Жилюк, Христина Лікар, Юлія і Тетяна Барбанові, Марта Блонна, Діана Довган, Тетяна Фуг, Ірина Кривень, Володимир Поліщук, Олена Стиранівська, Андрій Климчук, лікар-інтерн Уляна Іванюк, працівники університету Назарій Фігура та Ярослав Ткачук. Прозвучала авторська поезія музичного керівника студентів ІФНМУ Іванни Долі. Участь взяли також скрипачка Христина Сенич, учасники ансамблю народного танцю «Дружба» (керівник Любов Семкович).

Для «Бандерівського Схрону» вдалося зібрати 5304 гривень. Вже згодом в університеті продовжиться збір коштів в рамках інших заходів. Запрошуємо доєднуватися всіх небайдужих! Слідкуйте за анонсами.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma