У четвер, 7 лютого, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулось урочисте відкриття нового навчально-практичного центру «Фізична терапія, ерготерапія».

Новий НПЦ діє на базі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, що по вулиці Целевича, 34, і розташований в головному корпусі кафедри, в приміщенні, де раніше знаходилося книгосховище університетської бібліотеки.

Нагадаємо, минулого року ІФНМУ став одним з перших університетів України, який отримав ліцензію на підготовку фахівців за новою спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія». Нині за цим фахом здобувають освіту 30 студентів другого курсу та 85 першокурсників.

«Це новий факультет, і ми маємо в нього вкладати трохи більше, ніж в інші, — говорить ректор університету професор Микола Рожко. — Якщо не створимо достойної бази, діти не прийдуть. Ми заявили на всю Україну, що створили такий факультет, тож маємо його розвивати та вдосконалювати».

В кімнаті НПЦ зібрано найрізноманітніше обладнання, за яким студенти вивчатимуть особливості фізичної терапії. Тут є багатофункціональна клітка, столик для ерготерапії, стінка для відновлення дрібної моторики, шведська стінка, лікувальна дошка Євмінова для хребта, бруси для відновлення ходьби, багатофункціональне ліжко, фітболи, мати тощо.

«Ми намагалися зібрати максимальну кількість обладнання, щоб студенти мали змогу ознайомитися з тим, що має сучасна медицина, — описує новий НПЦ завідувач кафедри професор Ігор Чурпій. — Студенти тут будуть займатися постійно, починаючи вже з першого курсу. Ми плануємо продовжувати розвиватися та доукомплектовувати навчально-практичний центр».

Попри відносно короткий термін існування спеціальності, майбутні ерготерапевти вже мають дуже різноманітну програму навчання. Буквально напередодні група другокурсників побувала на виробничій практиці в Моршині в санаторіях всесвітньовідомого «Моршинкурорту». Студенти побачили різні лікувальні центри, лабораторії, зали механотерапії, комплекс для бальнеологічної терапії, поспілкувалися з місцевими психотерапевтами тощо.

Такі практичні виїзди студентів будуть продовжуватись, кажуть в ректораті. Університет продовжує розвивати нову спеціальність. Нині в Україні є великий брак фахівців з фізичної терапії та ерготерапії, тож вони є особливо затребуваними.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
3
4
7
8
9
10
11
12
15
17
24
25
27
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma