У п’ятницю, 25 січня у залі обласної філармонії імені Ірини Маланюк відбулося урочисте вручення дипломів студентам фармацевтичного факультету ІФНМУ заочної форми навчання 2019 року.

Відкриваючи урочисту Вчену раду, ректор університету, професор Микола Рожко наголосив, що з початку нового року відкриває серію випусків в університеті наймолодший, фармацевтичний факультет, який цього разу подарує практичній фармації 122 фахівців, з яких 11 – болгарській. Не забувати своїх наставників, бути вдячними батькам за можливість здобути вищу освіту, завжди думками повертатися у рідний Івано-Франківськ побажала молодим колегам перший проректор університету, професор Ганна Ерстенюк. А заступник декана по заочній формі навчання, професор Петро Дудій пригадав присутнім ту велику кількість переносів сесій через вагітність, пологи та догляд за дітьми студенток-заочниць, щасливих матусь. Тому у залі було чути і дитячі голоси. Наказ ректора на відрахування з числа студентів університету для болгарських випускників зачитав декан факультету підготовки іноземних громадян, професор Дмитро Соломчак.

Було багато напутніх слів щасливим випускникам. Їх вітали і Голова екзаменаційної комісії 2019 року, доктор хімічних наук Андрій Стецьків, і усі завідувачі випускних кафедр, професори: Ірина Купновицька, Дмитро Семенів, Андрій Грицик, і комерційний директор ТОВ «Іва-фарм» Іван Венгринюк. А благословив майбутніх провізорів на добру професійну стежину настоятель Катедрального собору св. Воскресіння м. Івано-Франківська отець-мітрат Юрій Новицький.

«Випуск провізорів – це завжди хвилююча подія, — говорить декан фармацевтичного факультету доцент Ірина Федяк. — А цьогорічне свято має свої знакові моменти. По-перше, це найчисельніший випуск студентів заочної форми навчання. По-друге, вперше закінчують університет студенти першого набору фармацевтичного відділення медичного коледжу ІФНМУ, частка яких серед усіх випускників склала 18%».

Однією з цьогорічних випускниць фармфакультету стала Заслужена артистка України, актриса Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка, виконавиця головної ролі в культовій виставі «Солодка Даруся», чудова співачка Галина Баранкевич. «До того, як поступати на театральний факультет, я рік готувалася до вступу до медичного університету. Хоча я завжди бачила себе співачкою, це було моїм свідомим прагненням у школі, — зізнається акторка. — Але в червні все змінилося, батьки дозволили мені займатися творчістю, тим, що ближче моїй душі. Я дуже вдячна їм за це. Та зрештою до мене дійшло усвідомлення, що я можу здобути ще одну професію, тим паче я до неї готувалася. Тому я вступила на фармацевтичний факультет ІФНМУ. Навчання запам’яталося дуже мудрими, грамотними, інтелігентними викладачами і професорами. Дай Бог, щоб у кожному університеті студенти могли отримати стільки поваги і культури».

Музичні вітання для винуватців свята та їхніх близьких лунали від чоловічого тріо ІФНМУ під керівництвом Ярослава Ткачука і двох випускниць фармацевтичного факультету: 2017 року, магістра Національної музичної академії України імені П.І. Чайковсього за спеціальністю «Оперний спів», лауреата і дипломанта багатьох всеукраїнських та міжнародних вокальних конкурсів і фестивалів Інни Калугіної та 2019 року – Галини Баранкевич. Факультет є гордим з того, що як і ведучі (Сергій Тимків та Наталія Доронюк), так і співачки, які приємно зачарували зал, є його здібними випускниками.

Закінчилося свято ще однією знаменною для фармацевтичного факультету подією – прилюдною подякою за багатолітню працю декану факультету 2005-2018 років Миколі Мойсеєнку. За 19-літню історію факультету 13 років його очолював професор, доктор біологічних наук, завідувач кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики ІФНМУ Микола Мойсеєнко, каденція якого на цій посаді, на жаль, добігла до кінця. Однак славні сторінки його праці ожили у фотолітописі «Подяка у фотомиті, яку на нуль не поділити» та книзі-відгуків від керівництва університету, членів ректорату, завідувачів кафедр, колег, підлеглих з деканату, друзів з інших університетів та практичної ланки фармації, колишніх та теперішніх студентів «Подяка у слові, піднесена до ступеня любові». А презентувала дарунок його літературний редактор, новообраний декан фармацевтичного факультету, доцент Ірина Федяк.

Отаке у нас вийшло свято! З вами був Івано-Франківський національний медичний університет!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma