Нещодавно кафедра стоматології науково-навчального інституту післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету провела санітарно-просвітницьку роботу з профілактики стоматологічних захворювань з учнями перших класів Крихівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Лікарі-слухачі кафедри стоматології післядипломної освіти підготували та подали важливу інформацію для дітей у доступній та цікавій формі. «Це була лялькова вистава римованої казки про нечемного котика Мурчика, котрий щоранку вмивався, але не чистив зуби, — розповідає доцент кафедри Галина Гаврилів. — Виставу склали самі лікарі. Після вистави казковий Незнайко за допомогою дітей розгадував загадки про догляд за ротовою порожниною та про здорову їжу».

Усі учні чотирьох перших класів під контролем лікарів на спеціальних муляжах пройшли курс гігієнічного навчання. Особливу увагу лікарі звертали на напрями руху зубної щітки, зусилля, які необхідно прикладати при чищенні зубів та тривалість самої процедури.

Така активна профілактична робота з дитячим населенням у подальшому дає добрі результати, переконані викладачі кафедри, адже санітарна просвіта, гігієнічне навчання та виховання спрямовані на загальне зміцнення здоров’я наших дітей – майбутнього української нації.

Сподіваємось і на подальшу плідну та ефективну співпрацю медиків та педагогів у гігієнічному вихованні дітей.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
4
5
6
7
8
9
10
14
15
18
19
20
22
23
24
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma