29 жовтня – 3 листопада в Парижі відбувся сьомий конгрес Європейської академії педіатрії (European Academy of Paediatric societies). Подію відвідали 3250 учасників із 104 країн світу. Серед близько 40 представників з України були викладачі кафедри дитячих хвороб навчально-наукового інституту післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету доценти Ярослав Семкович та Віра Сем’янчук.

Щодня паралельно відбувалось 8-12 секційних засідань на різну тематику. Більше 300 доповідачів із різних краї представили матеріали досліджень. Акцентом конгресу була доказова медицина, яка ґрунтується на засадах ефективності і досвіду.

За словами науковців ІФНМУ, велику увагу було приділено розвитку генної терапії при первинних імунодефіцитах та генетичних захворюваннях, епігенетиці та precision medicine (остання прогресивно розвивається); показано вплив стресових факторів на епігенетичному рівні протягом життя на розвиток багатьох захворювань. Актуальними залишаються автозапальні захворювання, диференціальна діагностика хронічного кашлю, важкої бронхіальної астми та wheezing, харчової алергії та нутрітивної підтримки, УЗД діагностика та отоскопія на первинній ланці.

Окремим блоком, який представляла організація ESPNIC (European Society of Paediatric and Neonatal Intensive Care), відбувались доповіді по реанімаційній підтримці у дітей, інтенсивній терапії в неонатології, медицині невідкладних станів в педіатрії, УЗД діагностиці пневмоній. Достатньо багато цікавої інформації представлено про сепсису в педіатричній та неонатологічній практиці, моментам діагностики та лікування цього критичного стану.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
4
5
6
7
8
9
10
14
15
18
19
20
22
23
24
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma