Нещодавно в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулась особлива зустріч. В аудиторії №13 зібралися перші випускники стоматологічного факультету — випуск 1983 року.

З випускниками, а нині науковцями, лікарями, організаторами охорони здоров’я зустрівся ректор ІФНМУ професор Микола Рожко, який теж навчався у складі перших курсів майбутніх стоматологів. Розповідь ректора про успіхи і досягнення університету викликала жваве схвалення в присутніх. Учасники зустрічі також високо оцінили стан стоматологічного факультету та його сучасні навчальні потужності.

Зустрітися зі своїми колишніми студентами прийшла перша викладач кафедри терапевтичної стоматології Надія Петраш. Присутні зустріли свого Вчителя теплими оплесками.

«У1978 році, коли відкрився факультет, ректор Георгій Бабенко запросив мене на роботу. Згодом я захистила дисертацію і стала доцентом кафедри терапевтичної стоматології, — розповідає Надія Петраш. — У дружньому колективі пропрацювала до 1995 року. З 2000 року живу в Будапешті, проте щороку приїжджаю до Франківська цієї пори, щоб зустрітися зі своїм першим випуском. Вони мої улюблені. Найбільше мені пам’ятається їхня велика цікавість до навчання».

За словами пані Надії, у 1980-х головним інструментом стоматологів були бормашини, а студенти повинні були мати свої наконечники і пломбувальні матеріали. «Сьогодні тут все по-іншому: є нова апаратура, комп’ютерна діагностика, — ділиться враженнями ветеран ІФНМУ. — А тоді цей другий поверх містив інститут нафти й газу, а ми мали тільки одну кімнату. Єдине, що було – це непереборне бажання стати фахівцями і всі для цього трудилися. Тут пройшли мої найкращі роки. Дай Боже, щоби цей наш факультет процвітав. Бачу, що ректор Микола Рожко, який теж був моїм успішним студентом, дуже для цього старається».

До слова, у 2000 році вийшов підручник Надії Петраш «Захворювання слизової оболонки порожнини рота». За цією книгою вчаться сьогодні студенти.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma