Днями в Івано-Франківському національному медичному університеті асистент кафедри ендокринології Ірина Чернявська провела відкриту лекцію на тему: «Захворювання щитоподібної залози. Дифузний токсичний зоб. Йододефіцитні захворювання. Тиреоїдити: етіологія, патогенез, клініка, діагностика, лікування. Тиреотоксичний криз, міксидематозна кома: невідкладна допомога» для студентів четвертого курсу медичного факультету, напряму підготовки «Медицина».

На лекції були присутні член комісії моніторингу якості лекцій ІФНМУ професор Вікторія Гриб, завідувач кафедри ендокринології професор Надія Скрипник, професор Володимир Боцюрко, професор Оксана Дідушко та доцент Тамара Вацеба.

Лектор продемонстровала клінічний випадок пацієнта з захворюванням щитоподібної залози. Значну увагу було приділено особливості діагностики та лікування патології щитоподібної залози, зокрема за допомогою такого сучасного методу, як тонкогольна пункційна аспіраційна біопсія. В презентації студенти могли ознайомитися з матеріалами наукових досліджень кафедри.

Асистент Ірина Чернявська наголосила на актуальність проблеми захворювань щитоподібної залози у сучасному світі та зокрема в різних регіонах України, відзначила значну роль вітчизняних вчених, зокрема професора Ари Гарагаш’яна та академіка Георгія Бабенка в подоланні проблеми йододефіцитних захворювань.

Наприкінці лекції відбулось інтерактивне опитування студентів з метою оцінки рівня засвоєння поданого матеріалу.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
3
6
8
10
13
14
15
16
21
22
23
24
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma