У суботу, 6 жовтня, активісти-медики спільно з командою громадської організації “Центр економічного та соціального розвитку «Меркурій» та Івано-Франківським управлінням патрульної поліції взяли участь у Х Міжнародному велофорумі.

На одній з локацій велофоруму учасники проекту Івано-Франківського національного медичного університету провели квест для жителів міста на знання правил дорожнього руху та тренінг з надання невідкладної допомоги при ДТП.

«Серед учасників велофоруму та перехожих місцевих мешканців ми проводили анкетування, вручали пам’ятки пішохода і світловідбиваючі браслети, що допомагають велосипедистові бути помітним у темну пору доби», - розповідає Маркіян П’юрик, організатор акцї, керівник ГО «Меркурій».

Напередодні ввечері Патрульна поліція разом з представниками студентського парламенту та студентами-іноземцями медичного університету, активними велосипедистами міста, організаторами Х Міжнародного велофоруму провели вечірній велопробіг велодоріжками міста.

Метою акції було привернути увагу громадськості міста до правильного поводження пішоходів та велосипедистів на дорозі і зменшити кількість дорожнього травматизму шляхом широкого використання світло відбиваючих елементів.

Учасники вечірнього велопробігу та працівники патрульної поліції провели наглядний експеримент, який показав: наскільки важко побачити особу в темну пору доби без світловідбиваючих елементів. Всі учасники демонстрували різні підходи щоб залишатися помітним вночі: від світло відбиваючих браслетів до обладнання велосипеда різноманітними ліхтарями.

Акції були втілені в рамках проекту «Будь помітним! Збережи життя» за підтримки програми «Міські Гранти» платформи «Тепле місто».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
16
17
18
19
21
22
23
25
26
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma