У п’ятницю, 14 вересня, в медичному коледжі Івано-Франківського національного медичного університету відбулось святкування Дня фармацевтичного працівника. Участь взяли студенти коледжу спеціальності «Фармація».

У рамках святкування відбулась урочиста академія «Фармація: минуле та сьогодення». Із привітальним словом виступила перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк, яка відзначила грамотами сумлінну працю викладачів коледжу та успіхи в навчанні студентів. «Фармація була наймолодшою спеціальністю, яку ліцензував університет кілька років тому, — говорить Ганна Ерстенюк. — Студенти, які вчаться на цій спеціальності, відчули, наскільки важливо пройти всі фахові дисципліни, але не менш відповідально зрозуміти, що ця професія — це служіння кожному, хто заходить в аптеку. Тільки так можна бути успішним. Тож бажаю всім студентам успішних років навчання і жодного разу не розчаруватися у виборі цього фаху».

Студенти підготували пізнавальні доповіді. Студентки другого курсу Діана Кіс та Марія Богдан виступили з презентаціями на теми «Фармація доісторичних часів» і «Розвиток фармації на Галичині». Студентки третього курсу Соломія Рибак і Уляна Кордяк підготували доповіді «Історія фармації України в VII-IX ст.» та «Розвиток аптечної справи у Станіславові». Про історію розвитку фармацевтичного факультету розповіла студентка п’ятого курсу Юлія Карас (тема доповіді «Фармфакультет: від витоків до сьогодення»).

Студентів також привітав директор коледжу доцент Юрій Боцюрко. Він у свою чергу відзначив високий рівень успішності майбутніх фармацевтів. «Цих фахівців ми готуємо відносно недавно, з 2012 року, — розповідає Юрій Боцюрко. — У 2014 році в нас був перший випуск фармацевтів з числа колишніх 11-класників, а в 2015 році ми вперше випустили спеціалістів на основі базової освіти. Ми проводимо моніторинг успішності студентів по коледжу, і приємно відзначити, що фармацевти постійно є лідерами за результатами проміжної атестації. Сподіваюся, вони й надалі будуть підтримувати це реноме».

Атмосферу свята прикрасили музичні номери талановитих студентів медичного коледжу.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma