Чергове досягнення студентів Івано-Франківського національного медичного університету. Вперше в історії вишу студент четвертого курсу Олександр Шваб отримав звання майстра спорту міжнародного класу з гирьового спорту.

Омріяне посвідчення датоване 2 липня та підписане заступником міністра молоді та спорту України Ярославом Войтовичем. Передували цьому довга і наполеглива робота Олександра над собою та численні перемоги на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

«Перед тим, як нарешті отримав це посвідчення, я шість разів виконував норматив майстра спорту міжнародного класу, — розповідає Олександр Шваб. — Це була одна з моїх мрій, і зараз трішки не віриться, що вона здійснилася. Пам’ятаю, як я радів, коли здобув звання кандидата в майстри спорту. Потім було звання майстра спорту України, а зараз я вже став «міжнародником». Це неймовірні відчуття. Маю ще одну мрію — перемогти на чемпіонаті світу. Але для цього треба працювати вдвічі більше, і я це чудово розумію. Мої успіхи стали можливими завдяки моєму тренеру, моїм батькам, допомозі ректора нашого університету. Якщо ці люди будуть і далі зі мною, думаю, здійсниться і наступна моя мрія».

«Це значна подія для нашого університету, адже до Олександра ще ніхто не отримував такого спортивного звання, — говорить наставник нашого спортсмена, Заслужений майстер спорту України, доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михальчук. — Це результат його повсякденних тренувань і роботи над собою. Коли він тільки прийшов до нас на секцію, то одразу показав великий потенціал, і впертою щоденною роботою він постійно покращував свої результати та вдосконалювався як спортсмен. Такий неймовірний досвід у спорті принесе йому користь не лише в плані фізичного здоров’я, але й як майбутньому фахівцю-медику».

Студент та його тренер висловлюють щиру вдячність всьому колективу кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання і окремо ректору університету професору Миколі Рожку за всебічну підтримку під час тренувань та сприяння у виїздах на змагання. Без цієї допомоги такі досягнення були б неможливими.

У жовтні на нашого чемпіона чекають чергові відповідальні змагання. У складі збірної команди України він візьме участь у чемпіонаті світу серед юніорів у Литві. Тож зараз почалася напружена підготовка до змагань.

Посвідчення майстра спорту міжнародного класу Олександру Швабу вручив ректор ІФНМУ Микола Рожко під час цьогорічної урочистої посвяти першокурсників у студенти. Олександр радить усім першокурсникам теж займатися фізичною культурою і спортом на базі чудового університетського спорткомплексу по вулиці Целевича, 34. Це чудовий відпочинок від важких університетських занять і, звісно ж, зміцнення здоров’я.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
16
17
18
19
21
22
23
25
26
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma