У п’ятницю, 31 серпня, на площі фортечної галереї «Бастіон» відбулася урочиста посвята студентів першого курсу Івано-Франківського національного медичного університету. Цього року до вишу зарахували близько 1250 студентів.

Традиційно подія відбувалась за участі представників ректорату, обласної та міської влади, духовенства. «Ми дуже радіємо, що бачимо на цій площі таке чудове поповнення, — звернувся до студентів та їхніх батьків ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Під час вступної кампанії ми хвилювалися, та зрештою набрали стільки ж студентів, як і минулого року. Це найбільша похвала для університету, яка є кращою за різні рейтинги. Ви зробили свій свідомий вибір. Вітаємо вас у нашій дружній університетській родині!».

Перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк порадувала новоспечених студентів сюрпризом від університетських кафедр — протягом першого тижня навчання першокурсникам ставитимуть тільки позитивні оцінки.

Першокурсники разом проголосили обіцянку студента, в якій зобов’язалися старанно вчитися, відповідально ставитися до своїх обов’язків та пам’ятати про високе покликання лікаря.

Студенти старших курсів теж підготували сюрпризи — кожен «першачок» отримав спецвипуск університетської газети «Ескулап» зі схемою розташування корпусів ІФНМУ на мапі міста, а також черговий випуск студентського видання «МЕД».

Декани стоматологічного, медичного, фармацевтичного факультетів Олександр Бугерчук, Роман Яцишин, Микола Мойсеєнко та директор медичного коледжу Юрій Боцюрко теж привітали першокурсників і оголосили накази про призначення старост на першому курсі.

По закінченні урочистої церемонії студенти першого курсу розійшлися по аудиторіях, де мали свої перші лекції, під час яких їм розповіли про життя і навчання в університеті.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
16
17
18
19
21
22
23
25
26
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma