Нещодавно на базі Одеського національного медичного університету відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з інфекційних хвороб. Івано-Франківський національний медичний університет представляла команда студентів у складі Надії Яремків (5 курс), Вікторії Коколин (5 курс) та Олександри Веприк (6 курс).

Загалом, на олімпіаду прибули 36 учасників зі всіх медичних навчальних закладів України. Конкурсні завдання складалися з теоретичної та практичної частин. У теоретичній частині були конкурси «Тестування», «Вирішення клінічних задач підвищеної складності», практична частина складалась з «Курації хворих з інфекційною патологією».

Студенти ІФНМУ гідно представили університет і кафедру інфекційних хвороб та епідеміології. Так, студентка Надія Яремків здобула 3 місце, а Олександра Веприк отримала диплом «За найкраще клінічне обстеження хворого».

«Отримати призове місце було для мене певною несподіванкою, адже я вперше брала участь в такому конкурсі, — розповідає Надія Яремків. — На олімпіаді було багато студентів, які себе гарно проявили, тому приємно, що мої старання також відмітили. Під час студентських років треба намагатися вести активний спосіб життя і окрім навчання намагатись брати участь в громадській діяльності та подорожувати. Так, відвідавши олімпіаду в Одесі, мені також вдалося вперше в цьому році побувати на морі».

Під час урочистого закриття голова оргкомітету олімпіади Тетяна Чабан вручила дипломи переможцям, а також відзначила високий рівень підготовки всіх конкурсантів. Після завершення конкурсного дня для учасників олімпіади провели вечірню екскурсію цікавими історичними місцями Одеси.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma