Днями, 7 червня, на базі наукової бібліотеки Івано-Франківського національного медичного університету відбулося засідання обласного методичного об’єднання бібліотек закладів вищої освіти Івано-Франківської області на тему «Масова робота в бібліотеці ІФНМУ: традиції та нововведення». В рамках засідання також відбувся семінар на тему «Web-сайт - складова частина іміджу бібліотеки ІФНМУ».

І тема методоб’єднання, і тема семінару тісно пов’язані між собою, оскільки стосуються іміджу бібліотеки. Сьогодні вже не стоїть запитання «Чи потрібен імідж бібліотеці?» Бібліотека виробляє свій індивідуальний образ, в основі якого лежать такі цінності як інформація, культура, освіта тощо. Найбільш актуальним для бібліотек стає завдання створити позитивний імідж та зламати стереотип зневажливого ставлення до бібліотечної професії як рутинної та неперспективної.

«На фонди нашої бібліотеки щороку інвестується понад мільйон гривень. Ми закуповуємо багато навчальної літератури. Все це для студента і саме це формує імідж нашого закладу як всередині, так і назовні, — зазначає директорка бібліотеки Мирослава Татарин. — Крім того, проводимо тут чимало різних заходів. У нас постійно людно і студенти охоче до нас приходять. За останні кілька років у нас проведені серйозні ремонти, маємо нове обладнання, меблі. Навіть іноземні делегації відзначають взірцевий стан бібліотеки і змістове наповнення».

Мати позитивний імідж означає – бути першими, бути найкращими, бути не такими як інші. В наш час одним із основних завдань бібліотечної роботи є збереження духовної місії бібліотеки. Культурно-просвітницька робота і є таким чинником збереження духовності.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
18
19
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma