В Івано-Франківському національному медичному університеті продовжує роботу навчально-тренінговий центр «Іноземні мови для професійного спілкування». Кафедра мовознавства інформує про чергові здобутки слухачів центру та новинки у навчальному процесі. Нещодавно викладачі центру провели низку тестувань для набору слухачів на 2018-2019 навчальні роки.

Нагадаємо, що НТЦ при кафедрі мовознавства має два напрямки роботи: вдосконалення ділової іноземної мови та підготовка до сертифікаційного іспиту з англійської мови на рівень В2.

Підсумкове тестування слухачів першого напрямку відбулося 21-24 травня методом виконання тестових завдань та написання творчої роботи. У ньому взяли участь більше 90 осіб. Усі слухачі, котрі успішно склали тест, отримають незабаром сертифікати. Відповідно до своїх результатів слухачі НТЦ будуть переведені на наступний рік.

Для набору слухачів першого року навчання 3 травня кафедра мовознавства провела тестування рівня знань з англійської мови викладачів ІФНМУ, яке пройшли 28 осіб.

Новацією стане впровадження в НТЦ програми третього року навчання «Improved Medical English», згідно з рішенням Вченої ради ІФНМУ від 16 січня. Вона покликана підвищити рівень володіння англійською мовою викладачів закладу, котрі працюють з іноземними студентами. Відповідне діагностичне тестування 30 травня пройшли 11 працівників ІФНМУ, які раніше завершили дворічний курс навчання з циклу «Англійська мова для професійного спілкування». Надалі вони приєднаються до слухачів теперішніх груп другого року навчання, яких переведуть на наступний рік.

Робота напрямку підготовки до сертифікаційного іспиту з англійської мови на рівень В2 (FCE – First Certificate in English) від Cambridge Assessment English здійснюється за окремою програмою у трьох групах А, В і С, які навчаються в НТЦ інтенсивно (3-4 рази на тиждень), із метою складання іспиту. FCE передбачає контроль основних мовних компетенцій: читання, письмо, аудіювання та мовлення на рівні незалежного користувача. У весняному семестрі 2017-2018 н.р. слухачами цих груп були 45 осіб.

Навчатися у 2018-2019 н.р. у групах підготовки до іспиту FCE виявили бажання 27 працівників ІФНМУ, які 16 квітня пройшли діагностичне тестування на визначення рівня володіння англійською мовою. Вони долучаться до 8 слухачів групи С, переведених на наступний семестр із метою складання іспиту FCE у січні 2019 року.

Нагадаємо, що екзаменаційна команда Grade Education Centre вже двічі приймала т.зв. перший кембриджський іспит на базі ІФНМУ, завдяки чому 61 працівник закладу отримав міжнародні сертифікати про свій рівень володіння англійською мовою. Наступна сесія іспиту FCE відбудеться 9 червня. Щиро бажаємо успіху слухачам НТЦ, які зареєструвалися на іспит і будуть складати його цього літнього дня!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma