Нещодавно студенти Івано-Франківського національного медичного університету взяли участь у II етапі XV всеукраїнської студентської олімпіади латинської мови та медичної термінології. Подія відбулася в Полтаві на базі кафедри іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією Української медичної стоматологічної академії.

В олімпіаді взяли участь 78 студентів із сімнадцяти закладів вищої освіти України. Інновацією олімпіади була розробка окремих завдань за фахом «Медицина», «Стоматологія», «Фармація». Уперше за п'ятнадцять років історії проведення цієї олімпіади було розроблено завдання для іноземних студентів англійською мовою.

ІФНМУ представляли п’ять студентів, які взяли участь у трьох спеціальностях: Ірина Гладій (спеціальність Фрмація), Мар’яна Бандрівська, Наталія Ремішевська (Медицина) та Інна Левчук і Богдана Цюпа (Стоматологія). Ірина Гладій здобула перше місце у спеціальності Фармація!

«Учасники виконували конкурсні завдання упродовж чотирьох годин, — розповідає науковий керівник нашого переможця доцент кафедри мовознавства ІФНМУ Марія Гуцол. — Це були тестування, виконання завдань різного рівня складності та творчого характеру. Від олімпіади у студентів залишилися позитивні враження, адже це була нагода не лише перевірити свої знання з латинської мови та медичної термінології, а й познайомитись із Полтавою та знайти нових друзів».

Колектив кафедри мовознавства виносить щирі слова подяки студентам та викладачам за високі досягнення, плідну роботу й бажає нових злетів і перемог!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma