Днями в угорському місті Кечкемет відбувся чемпіонат Європи з гирьового спорту серед дорослих та юніорів. Студент Івано-Франківського національного медичного університету Олександр Шваб у складі збірної команди України виборов дві срібні нагороди!

Участь у чемпіонаті взяли спортсмени 27 країн Європи. Наш третьокурсник заявився одразу в обидва змагання — і серед чоловіків, і серед юніорів. Показавши результат 54 підйомів двох 32-кілограмових гир довгим циклом, він в обох змаганнях посів друге місце. Тренується Олександр Шваб під керівництвом Заслуженого майстра спорту України, доцента кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Романа Михальчука.

Разом зі здобуттям двох медалей на цьому чемпіонаті Олександр здійснив свою давню мрію. Він вже вшосте виконав норматив майстра спорту міжнародного класу, і тепер чекає офіційного підтвердження цього звання від Міністерства молоді та спорту України та відповідного посвідчення. Нагадаємо, серед спортсменів-гирьовиків ІФНМУ Олександр став першим, хто виконав такий норматив.

«Було непросто, бо їхав на чемпіонат без свого тренера, — розповідає Олександр. — Тренер найкраще знає, як налаштувати мене на виступ, коли треба крикнути, щоб підбадьорити під час виконання вправи, а самому значно важче. Але разом з тим я дуже радий, що тепер остаточно виконав усі вимоги для офіційного присвоєння звання майстра спорту міжнародного класу. Нарешті це станеться».

Серед 27 країн-учасниць збірна України на цьому чемпіонаті посіла друге місце.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma