Днями в університеті відбулася міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання підвищення якості освітнього процесу». Одним з важливих питань розглядали вивчення та іспити з медичної англійської.

З доповіддю «Міжнародні мовні стандарти у Кембриджських кваліфікаціях. Професійна медична англійська як крок до успіху» виступила менеджер розвитку «Cambridge English Language Assessment» в Україні Дарина Сіжук. У присутніх фахова розповідь викликала неабиякий інтерес.

Також напередодні на базі ІФНМУ Дарина Сніжук провела семінар для викладачів англійської мови «Use Your English Effectively with B2-First Qualification». Йшлося про особливості складання окремих частин іспиту B2–First (FCE), а саме: про типові помилки та способи їх уникнення, дієві техніки для запам’ятовування та важливі аспекти кожного завдання з частини Reading and Use of English.

За словами завідувача кафедри мовознавства ІФНМУ Світлани Луцак, семінар був інформативним та корисним. «Обговорюючи з викладачами кафедри мовознавства ефективні стратегії та техніки підготовки до іспиту FCE, Дарина Сіжук опиралася на ресурс Cambridge English Teacher. Доповідач наголошувала на необхідності ретельного вчитування у завдання, послідовного виконання всіх вказівок у завданнях різних типів, застосування техніки самоперевірки, time management, мозкового штурму, логічного мислення тощо, - розповідає Світлана Луцак. - Також прозвучали змістовні рекомендації та приклади щодо усіх чотирьох частин іспиту з акцентом на важливі деталі, які варто відпрацьовувати на заняттях».

Крім того, детально йшлося про методики ефективної підготовки слухачів НТЦ до таких частин іспиту FCE, як Use of English і Speaking.

А ще Дарина Сіжук представила новий «продукт» екзаменаційного центру - Occupational English Test (OET), тобто міжнародний іспит з англійської мови, який був розроблений спеціально для працівників сфери охорони здоров’я, які планують працювати в англомовному середовищі. Тест охоплює більше десятка спеціальностей, серед яких «Сестринська справа», «Фармація», «Стоматологія», «Загальна медицина», «Ерготерапія», «Фізіотерапія», «Дієтологія», «Офтальмологія», «Рентгенологія», «Логопедія» та ін.

Щомісяця жителі 40 країн світу мають можливість складати іспит OET, який визнано провідними клініками та університетами Великобританії, Австралії, Нової Зеландії, Дубаї, Сінгапуру як беззаперечний доказ спілкування англійською мовою на належному професійному рівні. Власне, сам іспит охоплює перевірку чотирьох основних мовних навичок (listening, reading, writing and speaking) з особливим акцентом на медичній термінології та професійному спілкуванні. На відміну від тесту B2–First (FCE), який згідно з загальноєвропейською системою градацій мовних рівнів (CEFR) зорієнтований на підтвердження володіння англійською мовою на рівні Upper Intermediate, Occupational English Test оцінює такі мовні навички, як читання, практичне володіння мовою, письмо, аудіювання та говоріння відповідно до рівнів A (найвищий), B, C+, C, D, E (найнижчий), які в свою чергу конвертуються у відповідні бали шкали міжнародного тесту (за аналогією до IELTS).

Також під час свого візиту Дарина Сніжук спільно зі Світланою Луцак взяла участь у радіоефірі ТРК «Карпати», під час якого детально йшлося про міжнародні іспити з англійської мови і сертифікати про рівень володіння нею.

Подальші кроки співпраці між Cambridge Assessment English та Івано- Франківським національним медуніверситетом з Дариною Сіжук обговорила в.о. ректора, перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк.

Згодом розповімо про інші виступи на конференції.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma