Днями зі стажування в Тартуській університетській клініці (Естонія) повернувся доцент кафедри дитячих хвороб Навчально-наукового інститут післядипломної освіти ІФНМУ Ярослав Семкович.

Поїздка відбулася за сприяння відділу міжнародного співробітництва Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні. Три анестезіологи із України мали змогу пройти стажування в найбільшій університетській клініці анестезіології та інтенсивної терапії міста Тарту, Естонія. Заклад входить до числа кращих клінік світу.

Як розповідає Ярослав Семкович, робочий процес був розділений на три етапи. Українські фахівці працювали в операційній, а їх є 16, всі розміщені в одному операційному блоці. Також була робота у відділенні інтенсивної терапії, а загалом у клініці є три відділення intenssive care для дорослих та одне відділення intenssive care для дітей. Ще був один робочий день на станції екстреної медичної допомоги. Станція, до слова, має понад 60 машин ЕМД, які одночасно знаходяться в очікуванні для здійснення виїзду, автомобілі оснащені найновітнішим обладнанням та апаратурою.

Окремо на стажуванні відвели час на знайомство із структурою Клінікуму: лабораторне відділення, відділення emergency department, відділення інфекційного контролю, «трубна пошта». «Вражає рівень забезпечення Клінікуму найсучаснішою апаратурою, розхідними матеріалами, європейським підходом до контролю мікробної резистентності та шляхів її подолання, — ділиться враженнями Ярослав Семкович. — Одним із девізів лікарні є постійне самовдосконалення та науковий прогрес як запорука якісного надання допомоги».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma