У суботу, 5 травня, відбувся  Велодень до дня міста. Серед його учасників були студенти Івано-Франківського національного університету, представники Європейської Медичної Студентської Асоціації ( EMSA).  З їх допомогою велосипедисти міста вивчали основи першої долікарської допомоги.

 «Для містян тренінг з надання першої медичної допомоги при травмах на велосипедах був цікавим і корисним, – кажуть організатори. – Ми це зрозуміли з їхньої зацікавленості та відгуків.».

А перш ніж вийти з тренінгом просто неба, – напередодні емсівці й самі ретельно вчилися. Допомагав їм у цьому доцент кафедри травматології та ортопедії ІФНМУ Володимир Омельчук, який провів майстер-клас з надання невідкладної медичної допомоги підручними і табельними засобами в побутових та дорожньо-транспортних умовах.

Так, студенти освоїли, як правильно накладати артеріальний джгут, косинкову пов'язку, зокрема, при переломах ключиці, плечової кістки та вивиху плечового суглоба - пов'язки Дезо, шини Крамера при переломах кісток нижньої кінцівки, накладання комірця Шанца при ушкодженнях шийного відділу хребта. Відтак вони навчали цього містян-велосипедистів.

Про серцево-легеневу реанімацію розповідав Сергій Колосовський. Його лекція теж викликала в учасників заходу неабиякий інтерес.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma