У п’ятницю, 4 травня, університет обирав ректора. Пропонуємо вам дізнатися за які цінності, принципи та за яке майбутнє віддавали свій голос студенти, асистенти, доценти, професори: ті, в яких кар’єра лише на старті й ті, про яких кажуть «зробив себе сам». Щодо останніх, погодьтеся, думки та судження таких працівників колективу є авторитетними, в тому числі щодо оцінки діяльності керівництва...

Тож, як оцінюють попередню діяльність ректора та його команди, та чого очікують надалі, - говорять працівники університету.

serediuk

Нестор Середюк, професор кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства, заслужений діяч науки і техніки України, академік Академії наук технологічної кібернетики України, член Асоціації кардіологів України: 

Відбулося колосальне перетворення кафедр на спеціалізовані центри, чого у нас ніколи не було. Ні за Георгія Бабенка, ні за Євгена Нейка, ні за жодного з ректорів. Ніхто не займався університетом так, як це робить Микола Рожко. Ніхто не займався настільки ретельно кафедрами. Університет перетворився в цілому, відбулася його повна реструктуризація. На сьогодні це престижний науково-педагогічний центр. Я дуже горджуся тим, що саме він є нашим ректором, хоча я з команди Євгена Нейка.

Рожко націлений на постійне удосконалення, постійний пошук і втілення тих рішень, які ведуть вперед. Вперед, вперед, вперед – це його позиція. Саме за це я довіряю йому майбутнє нашого вузу, хотів би бачити його надалі на посаді ректора.

glagovich

Михайло Глагович, доцент кафедри дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії, завідувач хірургічним відділенням обласної дитячої клінічної лікарні:

«Скоро виповниться двадцять років, як працюю в універсиеті. За останній час дуже все змінилося і в кращу сторону. Всі зміни, які відбулися за час роботи Миколи Михайловича - дуже позитивні. Мені подобаються його методи роботи. Здавалося б криза в країні, війна, а оглядаючи універсиетські кафедри, здається, що цих проблем не існує. З кожним роком все стає кращим: начальні бази, лекційні зали, програми, апаратура, інструментарій.

Дуже різноплановий і цікавий чоловік, з яким приємно мати справу. Голосую за нього і надалі бажаю успіхів у роботі!

urah

Юрах Омелян, доцент кафедри анатомії людини:

Працюю в університеті вже за п’ятого ректора. Не пригадую, щоби хтось ставив питання до виконання і особисто його контролював, як це робить Рожко. Зміни одночасно відбуваються на різних кафедрах, а їх у нас понад п’ятдесят. Уявляєте собі?

Те, що він уже зробив і те, що він зробить ще – це колосально. Не маю сумнівів. Він класний керівник! Кажуть, не треба ректора хірурга, стоматолога чи нейробіолога. А я вам скажу треба менеджера, або як кажуть у нас на Західній Україні – господаря. Саме таким є Микола Рожко.

Наш заклад не бачив ремонтів років тридцять точно. Роботи багато. Він міг би доручити чи делегувати частину своїх функцій, але невже хтось міг би те все виконати та ще й настільки якісно? Навряд чи.

Стільки обладнання в університеті ще не було ніколи. Наука підтримується власним прикладом і фінансами. Словом, голосуємо за ректора, бо й так навряд чи вдасться комусь передати словами весь масштаб його особистості і виконаної роботи.

gudz

Іван Гудзь, завідувач кафедри загальної хірургії, почесний консул Європейської Асоціації судинних хірургів, член-кореспондент Товариства судинної та ендоваскулярної хірургії Німеччини:

Мій вибір однозначний. З ректором Миколою Рожком ми зможемо втілити у життя правильну стратегію щодо університету. До сьогодні упродовж семи років ми мали постійне сприяння в науці та розвитку у педагогічній роботі. Закордонні відрядження та міжнародні симпозіуми можливі для кожного, хто прагне професійного росту.

Важливий чинник менеджменту – це робота з людьми. У нього це вдається. Чесно кажучи, іноді я йому співчуваю, адже справитися з багатотисячним колективом – нелегка справа. На Вченій раді ректор постійно звітується про ремонти у корпусах, зроблені роботи на кафедрах, закуплене обладнання і розвиток науки.

Наш ректор – людина слова. Це ще одна його дуже цінна риса. Якщо керівник щось пообіцяв, то він прийняв рішення. Ну і ще: ми з ним у студентські роки були у будівельному загоні. Тоді я бачив його неймовірну працьовитість і можу сказати, що донині це настільки ж інтенсивно, а то й ще потужніше.

download

Вадим Хабчук, асистент кафедри дитячої стоматології:

Я віддав голос за людину, яка стільки зробила для майбутнього, що голосувати за когось іншого виглядало би щонайменше дивним. Іншої кандидатури не можна було й очікувати, бо кількість зробленої роботи в усіх галузях говорить сама за себе. Без сумніву голос за Миколу Михайловича –

це обов‘язок кожного, хто бачить, що робиться в університеті. Матеріально- технічна база – це наше лідерство на рівні країни; фантомні класи, стрімке відкриття лабораторій, щороку все нові можливості для практичного й теоретичного навчання, наукового і всебічного розвитку студентів. Всі , хто приїздять з інших університетів, захоплюються нашими можливостями... Пригадую, ректор колись казав, що він не зупиняється на досягнутому, і я йому вірю.

gan

Роман Ган, доцент кафедри дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії:

Коли нам, працівникам університету, зі сторони кажуть: «вашому ректору –великий респект» і дивуються тим колосальним змінам, що сталися у виші за сім років, то це і є визнання… Ці люди, викладачі з інших вузів, працівники практичної охорони здоров’я, - вони аж ніяк не підігрують і не лукавлять. І що цікаво, такі відгуки чуємо й тоді, коли приїжджаємо на конференції чи події в інші університети.

До ректора без зайвих слів і додаткових вступів можна зайти будь-коли і вирішити питання – чи то свої чи кафедральні. Це багато що говорить про людину.

Він, Микола Рожко, має дійсно колосальні вміння у різних сферах, величезне бажання перетворити все навколо і впевнено рухається до своєї мети. Йому на разі немає альтернативи. Як дуже активний спортсмен він перекладає свій стрімкий рух – у життя, в університет. І це захоплює..!

Що ж, вітаємо колектив університету з результатами виборів. Нагадаємо, 90, 93 % виборців віддали свій голос за кандидатуру Миколи Рожка.

Погодьтеся, з одного боку це вияв неабиякої довіри ректору, а з іншого висока оцінка його попередньої діяльності.

P.s. Кому не вдалося побувати на виборчій дільниці, - там була святкова атмосфера. Спостерігачі відзначали високу організованість процесу. А з символічного і трохи навіть екзотичного було таке: найменшій учасниці виборчого процесу було усього три місяці, - зі своєї донечкою на голосування прийшла професорка Ірина Лембрик; а іноземний студент Анураг Чакроборті так хотів взяти участь у голосуванні, що вирішив прийти й упевнитися, чи раптом не пропустили випадково його прізвище у списках. Свою наполегливість у цьому питанні Анураг пояснив так: «Я знаю, що університет обере ректора Миколу Рожка і мене це трохи навіть засмучує, адже я на шостому курсі й зовім скоро мені доведеться прощатися з цим університетом… Тут я мав найкращі умови для розвитку і навчання, мені у всьому сприяли, підтримували. Ректор відкритий до студентів, він дуже вмілий організатор, і, як мені здається, у нього є чому повчитися українському Президентові…».

Отаке. Наступна порція думок, оцінок і сподівань вже згодом.

 

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
5
6
8
9
10
12
13
14
15
16
17
21
22
23
24
26
27
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma