Днями науковців Івано-Франківського національного медичного університету відзначили на науково-практичній конференції «Інтелектокористування – на терени міських, районних, селищних рад і територіальних громад», приуроченій до Всесвітнього дня книги і авторського права.

Захід провели Рада Івано-Франківських обласних організацій Товариства винахідників і раціоналізаторів України та Спілка наукових і інженерних об’єднань України. В конференції взяли участь представники вишів Івано-Франківська, підприємств та організації, що в своєму арсеналі мають патенти на корисні моделі чи винаходи, промислові зразки та раціоналізаторські пропозиції.

ІФНМУ представили вчені-винахідники, які відзначились високою творчою активністю. Делегацію університету очолив проректор з наукової роботи професор Ігор Вакалюк. В конференції також взяли участь професор кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства Нестор Середюк, завідувач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання професор Ігор Чурпій, доцент кафедри хірургічної стоматології Андрій Пантус, доцент кафедри організації та економіки фармації і технології ліків Мар’яна Федоровська та інші.

Голова обласної організації Товариства винахідників і раціоналізаторів України Борис Середюк у своїй доповіді відзначив вчених-винахідників та лікарів практиків ІФНМУ, для яких мотиваційним прикладом є ректор університету професор Микола Рожко та організатор науково-технічної творчості професор Ігор Вакалюк. А нещодавно заслуженого діяча науки і техніки України професора Нестора Середюка було висунуто з колективу ІФНМУ кандидатом на нагородження орденом Святого Пантелеймона.

За творчі здобутки працівників ІФНМУ нагородили медалями та грамотами обласного огляду «Науково-технічна творчість Прикарпаття. Галицькі кмітливці 2017 р.» у різних номінаціях: професор Ігор Вакалюк — «Кращий керівник організатор творчості», доцент Андрій Пантус — «Кращий винахідник», доцент Мар’яна Федоровська — «Кращий винахідник серед жінок», студентка п’ятого курсу стоматологічного факультету ІФНМУ Романія Далибожик — «Кращий молодий винахідник».

Вітаємо наших лауреатів і бажаємо подальших наукових і творчих досягнень!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma