Навчально-польові збори та стрільби бойовими патронами зі студентами медичного коледжу провели на Старолисецькому військовому полігоні. Збори тривали три дні.

Студенти, які навчаються в коледжі, як і школярі, після другого курсу мають стріляти на навчально-польові зборах. Долучили всіх хлопців і навіть бажаючих дівчат. А також долучили студентів університету першого, четвертого та п’ятого курсів. Організували такий польовий вихід і стрільбу на полігоні вперше.

Як розповідає старший викладач кафедри медицини катастроф та військової медицини, полковник запасу Микола Нерода, Нацгвардія організувала показ сучасної бойової техніки, бойової зброї, а також зустріч з військовим капеланом.

Микола Нерода зазначає, що для студентів такий виїзд на полігон потрібен: «Це насамперед, практичні навички в поводженні з бойовою зброєю. Показ техніки і моделювання найбільш наближене до тієї ситуації, яка зараз відбувається в АТО, дає можливість по-справжньому побачити ситуацію».

Студенти побачили бойову машину ВАРТА. Це бронетранспортер, який важить 20 тон. Також молоді показали водяні та зимові скутери і більшість техніки, яка зараз є на озброєнні Нацгвардії.

В університеті, як і в коледжі такий виїзд на полігон відбувся вперше, і для студентів це було складно, проте вони впоралися. Як каже, Микола Нерода ,тепер виїзди на полігон  проводитимуть кожен рік.

Безпосередньо зі студентами з кафедри військової підготовки планують провести виїзд на полігон через місяць і ще чекають дозвіл на стрільби. «Ключова подія для військової кафедри –  це звісно ж випуск, — каже Микола Нерода. — Цьогоріч це перший випуск, і це хвилююче. Зі студентів 23 людини навчаються на державному замовленні, і вони зобов`язані вступати в українську військову академію, тобто продовжать навчання вже там і потім розподіляться в силові структури».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma