Днями, 12-13 квітня, в Тернопільському державному медичному університеті імені І. Горбачевського відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з ендокринології. Студентка четвертого курсу Івано-Франківського національного медичного університету Ірина Семенів зайняла друге місце!

Участь у змаганнях взяло 28 студентів з 14 вищих медичних закладів України. ІФНМУ представляли студенти четвертого курсу Ірина Семенів та Ілона Пукач.

Олімпіада проходила у чотири тури, повідомляють на кафедрі ендокринології. У першому турі проводилося комп’ютерне тестування з усіх розділів навчальної дисципліни. Під час другого туру учасники олімпіади давали письмові відповіді на багаторівневі ситуаційні задачі. Третій тур передбачав курацію хворого з використанням інтерактивної дошки в центрі симуляційного навчання. У четвертому турі студенти повинні були інтерпретувати лабораторно-інструментальні дані з подальшою корекцією лікування. Оцінювало знання студентів високоповажне журі, до складу якого входила завідувач кафедри ендокринології, професор Надія Скрипник.

«Найцікавішим туром олімпіади була курація хворого за допомогою інтерактивної дошки, — розповідає призер олімпіади Ірина Семенів. — За короткий проміжок часу потрібно було діагностувати невідкладний стан пацієнта, провести всі необхідні лабораторні та інструментальні обстеження і вчасно розпочати відповідне лікування. І все це у режимі 3D технологій. Хоча я вперше мала справу з такою інтерактивною дошкою, але труднощів у виконанні завдання не було».

Після закінчення конкурсного дня всі учасники мали змогу поспілкуватися один з одним на студентській гала-вечері. Наступного дня всі разом вирушили на екскурсію до Збаразького замку.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
4
5
6
7
8
9
10
14
15
18
19
20
22
23
24
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma