Днями, 3 квітня, третій рік поспіль в медичному коледжі Івано-Франківського національного медичного університету відбулася неординарна, весела і захоплююча подія — студентський конкурс «Кращий фельдшер». За звання кращої боролися дві студентські команди четвертого курсу — «House’s Team» (30 група) та «Ведмедики» (30а група).

Змагання складалися із кількох етапів. Найперше учасники складали теоретичне тестування, результати якого додалися до загальних результатів. Фінал конкурсу у свою чергу теж мав кілька складових. Це привітання команд, візуальна діагностика, інтерактивна діагностика, художній номер, практичні навики, «домашнє завдання» та бліц-опитування капітанів. З усіх етапів одним із найскладніших було інтерактивне діагностування, адже студенти мали поставити діагноз тільки за зовнішнім виглядом пацієнта, який демонструвався на слайдах. Окремо оцінювалася підтримка вболівальників кожної з команд. Оцінювали конкурси журі, до якого увійшли перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк, проректор з наукової роботи професор Ігор Вакалюк, директор медичного коледжу доцент Юрій Боцюрко, викладачі профільних кафедр.

Боротьба команд була досить напруженою, і в результаті їх розділив всього один бал. Перемогу здобула команда 30 групи «House’s Team». Підсумковий рахунок — 163,38:162,01.

«Конкурс «Кращий фельдшер» — це задумка колективу викладачів нашого коледжу, більше ніде в Україні не проводяться такі змагання, — говорить завідувач фельдшерського відділення медичного коледжу Галина Чернюк. — Змагання мають на меті виявити обдаровану молодь і розвинути її творчі здібності. Мова йде про творчість у праці, у виконанні будь-якого завдання».

«Я дуже радий бачити у ваших очах бажання щось творити, щось робити, розвиватися, — звернувся до студентів Ігор Вакалюк. — Кожен крок, який ми робимо в університеті, — це крок для кожного з нас, для наших знань, для нашого життя, для всієї України. Такі конкурси допомагають стати хорошими фахівцями, щоб добре проявити себе в практичній охороні здоров’я. Вас чекають пацієнти, лікувальні заклади, доросле життя, яке поставить перед вами нові виклики, тож дуже важливо, щоб ви добре знали свою спеціальність».

«Цей конкурс — чудовий показник вашої праці, — сказала студентам Ганна Ерстенюк. — Це було цікаво і захоплююче. Це була своєрідна подорож у ваше майбутнє. І вже зараз можна сказати, що воно буде вдале і світле. Дай Боже усім, і вболівальникам, і учасникам гарної, щасливої і доброї долі!»

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
4
5
6
7
8
9
10
14
15
18
19
20
22
23
24
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma