Нещодавно на кафедрі інфекційних захворювань та епідеміології відбувся майстер-клас «Методика одягання захисного костюма при роботі з хворими на особливо небезпечні інфекції». Він пройшов у рамках 87-ї науково-практичної конференції студентів і молодих вчених із міжнародною участю «Інновації в медицині».

Провів майстер-клас асистент кафедри Андрій Процик. В ньому взяли участь 10 студентів п’ятого та шостого курсів. Серед них були й іноземні студенти з Індії.

Викладач розповів про актуальність даної проблеми в контексті сучасних реалій особливо небезпечних інфекцій та в умовах потенційної небезпеки застосування біологічної зброї. Особливу увагу приділили таким захворюванням як чума та гарячка Ебола.

«Метою цього майстер-класу було показати, яким чином можна попередити зараження персоналу, котрий працює зі хворими та матеріалами, які можуть містити збудників особливо небезпечних інфекцій в лабораторія, госпіталях, а також в польових умовах, — розповідає Андрій Процик. — Для демонстрації було використано універсальний захисний костюм, який знаходиться на кафедрі, та був закуплений університетом спеціально для практичного навчання студентів».

Першою одягати костюм зголосилась студентка п’ятого курсу Іванна Матуляк. Спочатку було продемонстровано те, з чого власне складається захисний костюм. Під контролем викладача студентка поетапно відтворила алгоритм одягання всіх елементів костюму, як потрібно проводити дезінфекцію, а також методику його знімання. Після цього захисний костюм мали можливість приміряти всі учасники майстер-класу. По завершенню всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma