«Допоки б’ються наші серця — звучатиме мова Кобзаря» — таку назву мала зустріч студентів Івано-Франківського національного медичного університету з колишнім викладачем вишу, кандидатом медичних наук, доцентом, членом правління міської організації «Просвіта» Миколою Кардащуком, у суботу, 17 березня, яка була присвячена відзначенню Шевченківських днів.

«Кожний зі студентів пам’ятає хоча би декілька творів Тараса Шевченка, в багатьох українських оселях висять портрети Кобзаря, і щороку в нашому університеті відбувається Шевченкіана, тобто заходи, присвячені Дню народження Тараса Григоровича Шевченка, — говорить організатор події, доцент кафедри мовознавства, Марія Гуцол. — Його вірші і сьогодні спонукають задуматися, заплакати. Ця мудрість є на віки, і її треба берегти».

«Тарас Григорович Шевченко не тільки поет. Це філософ, драматург, людина з далекими поглядами, розумінням людського життя і психології, — каже Микола Кардащук. — У кожному слові Кобзаря є його світогляд, безцінна мудрість нашого Пророка. Дуже хочеться, щоб всі українці берегли в собі частинку Шевченка».

Студенти із захопленням слухали, як Микола Кардащук у своєму поважному віці декламує поезію. Ветеран ІФНМУ поділився з молоддю своїм баченням того, як творчість Шевченка впливає на сучасну Україну. Майбутні медики також виголосили кілька поезій Кобзаря, а наприкінці зустрічі подякували поважному гостю за цікаву розмову.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
18
20
26
27
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma