Урочиста церемонія, медалі, грамоти, Кубок, дощ із конфеті — так яскраво нагороджували в Івано-Франківському національному медичному університеті переможців та призерів традиційного студентського Кубка ІФНМУ з міні-футболу. Цьогорічні змагання яскравою сторінкою увійшли в історію вишу. Вперше переможцем стала команда студентів-іноземців.

Цього року матчі тривали майже місяць. Це й не дивно, адже участь у змаганнях зголосилися взяти аж 38 команд — рекордна кількість за історію проведення цього турніру. Тому, якщо минулого року все починалося зі стадії 1/16 фіналу, цього разу почали з 1/32.

«Цього року ми багато уваги приділили рекламі наших змагань, розвішували оголошення, обдзвонювали капітанів команд-учасників минулорічних змагань, працювали в соціальних мережах, і це дало результат, — розповідає співорганізатор змагань, член Студентського парламенту ІФНМУ Станіслав Марусин. — Організація турніру видалась особливо складною, адже було дуже багато команд-учасників. Всі ігри були дуже емоційними, були серії пенальті, часом допомогу гравцям надавали медики, але ми з усім впорались».

Вирішальний день змагань почався з матчу за третє місце, в якому зустрілися команда студентів медичного факультету «Вікінги» і команда студентів факультету підготовки іноземних громадян, минулорічний фіналіст «Король Абдулла II». У напруженій боротьбі перемогли «Вікінги».

У перерві перед фінальним матчем відбулась ще одна приємна церемонія. Ректор ІФНМУ професор Микола Рожко нагородив грамотами і преміями студентів, членів університетської збірної команди з гирьового спорту, які днями здобули загальнокомандне перше місце на чемпіонаті України серед студентів у Києві.

Колектив кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, яка традиційно приймала весь турнір, створив максимально святкову атмосферу на події. Її доповнили танцювальні номери від університетського Народного колективу естрадно-спортивного танцю «Арт», який очолює старший викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Олександра Муліна.

У фіналі зустрілися дві досвідчені команди, а саме минулорічний переможець Кубка ІФНМУ, команда «Оптимус», до якої увійшли лікарі-інтерни другого року навчання, та команда «Шабаб Аль-Ордон» — студенти шостого курсу факультету підготовки іноземних громадян, які вже роками беруть участь у студентському Кубку. Матч видався дуже напруженим, відчувалося, що команди усвідомлюють ціну помилки, тож основний час завершився мінімальною нічиєю 1:1, а в серії пенальті фортуна посміхнулася «Шабаб Аль-Ордон» — 4:3. Це стало ще однією історичною подією — вперше переможцем студентського Кубка ІФНМУ з міні-футболу стала команда студентів-іноземців.

«Наша команда складається зі студентів шостого курсу з Йорданії, — розповідає капітан «Шабаб Аль-Ордон» Аль-Шдіфат Халід. — Цього року разом з фіналом ми провели п’ять матчів, а взагалі в цих змаганнях ми беремо участь уже чотири роки, і ось нарешті ми перемогли. Нам дуже подобається в Івано-Франківському національному медичному університеті. Це чудово, що тут для нас організовують такі змагання, і підтримати студентів на матчі приходять наші викладачі і навіть ректор. Дякуємо всім організаторам, а також нашим друзям-студентам, які прийшли вболівати і підтримати нас!»

«Сьогодні в нас відбулося чудове спортивне свято, — говорить ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Це просто неймовірно, що участь у цих змаганнях взяли 38 студентських команд, за це усім їм велике спасибі! Дякую усім студентам, які приходили вболівати за своїх друзів. Це ще раз показало, яка чудова наша студентська родина. Насправді усі учасники цих змагань є переможцями, адже ми всі разом за здоровий спосіб життя. Бажаю всім нашим неймовірним студентам успіхів, здоров’я, а нашому університету ставати ще кращим!»

Результати матчів 1 березня

Матч за третє місце

Вікінги — Король Абдулла II 5:4

Фінал

Оптимус — Шабаб Аль-Ордон 1:1 (3:4)

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma