Два дні, 19-20 лютого, в Івано-Франківську відбувається всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю "Інноваційна хірургія: від теорії до практики". Прикарпатські медики спільно з литовськими колегами опановують сучасні методи проведення операцій.

Лікарі з усіх регіонів України вивчають практичні аспекти сучасної хірургії. Два дні разом із виступами доповідачів на конференції відбуваються перегляди онлайн-трансляцій операції оперуючого хірурга. Поки хірурги проводять операцію слухачі в аудиторії у прямому ефірі можуть задавати їм запитання.

"Це конференція за участю наших литовських колег, — говорить перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк. — Зустрічі наших друзів з Литви неодноразово відбувалися в різних фахах медицини, і сьогоднішня конференція присвячена хірургії. Хірурги з усієї України, а також наші студенти та лікарі-інтерни присутні на майстер-класі, який проводять наші литовські колеги".

"Я особисто в Івано-Франківську я вже вчетверте, — розповідає Йонас Андрушкявічюс, завідувач відділу денної хірургії Республіканської клініки Литви. — Під час майстер-класу ми будемо демонструвати сучасні операції, лапароскопічні термопластики. Це нові-старі методики, які в Литві здійснювали ще 20 років тому, а в Україні тільки починають. Тому ці наукові конференції неоцінимі, адже це хороше навчання".

"Цю подію з обміну досвідом між нашими і литовськими фахівцями започаткував медичний університет спільно з центральною міською клінічною лікарнею. Ми вже були багато разів з поїздками у них, вчилися, а це вперше вони приїхали до нас, — розповідає завідувач кафедри хірургії стоматологічного факультету ІФНМУ, професор Олександр Пиптюк. — Будемо сподіватися, що сьогодні цей початок буде добрим. Ми запросили професора Ярослава Фелештинського, головного герніолога України, який покаже, чим володіємо ми, а наші колеги з Литви покажуть нам сучасні лапароскопічні методики лікування. Це, власне, і буде онлайн-конференція з операційної. Литовці приїхали зі своєю операційною бригадою, ми надаємо їм свою операційну, і наші спеціалісти будуть працювати там разом з ними".

"Це дуже цікава конференція, — не приховує захоплення студент четвертого курсу ІФНМУ ОлегМикитай. — Ця подія допоможе нам краще розвинути нашу українську медицину, адже ми рухаємося вперед і хочемо, щоб наша медицина розвивалася в правильному напрямку. Мені особисто конференція дасть змогу розширити свій кругозір, здобути багато нових знань, які знадобляться в майбутній професії".

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
18
20
26
27
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma