Днями в гостях прямого ефіру ТРК "Карпати" побував завідувач кафедри оториноларингології з курсом хірургії голови та шиї ІФНМУ, голова експертної групи МОЗ за напрямком отоларингологія, дитяча отоларингологія, сурдологія, професор Василь Попович.

"Отолариноларингологія — це специфічна галузь медицини, адже більшість чуттів, які нам подарувала природа, забезпечуються функціями ЛОР-органів, — говорить Василь Попович. — Ми чуємо, орієнтуємося в навколишньому просторі, відчуваємо смак і запахи, можемо розмовляти саме завдяки функціям ЛОР-органів. Зрозуміло, що будь-яке захворювання ЛОР-органів призводить до погіршення комфортності та якості життя".

"Доказова медицина дійсно є точкою опори, — продовжує професор. — Усі, хто донедавна навчалися в медичних вишах, вивчали медицину за принципами емпіричності, тобто з точки зору досвіду. Але в кожного досвід різний. І виходить ситуація, коли один і той же пацієнт з одними скаргами звертається до різних лікарів, то часом отримує різний діагноз або ж різне лікування. І лікування може бути контраверсійним".

В чому причини такої ситуації і які можливі виходи з неї, слухайте в записі радіопрограми за цим посиланням.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma