Днями в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулось онлайн-засідання робочої групи для укладання національного підручника з української мови як іноземної для студентів-медиків. Науковці з усієї України обговорили, яким має бути це унікальне видання.

Участь у засіданні з боку ІФНМУ взяли перший проректор університету, професор Ганна Ерстенюк, завідувач кафедри мовознавства, професор Світлана Луцак, викладачі кафедри мовознавства. На зв'язку в режимі онлайн-конференції були викладачі та науковці зі Львова, Чернівців, Києва, Запоріжжя, Вінниці, Сум тощо.

"Нашим завданням під час засідання було розглянути раніше надіслані матеріали, що стосуються укладання національного підручника з дисципліни "Українська мова як іноземна", а також визначитися з загальною концепцією і принципами укладання підручника", — розповідає професор Світлана Луцак.

"Такий підручник є надзвичайно важливим для наших студентів з інших країн, — говорить професор Ганна Ерстенюк. — Коли вони приїжджають в Україну, то часто не можуть спілкуватися українською навіть на побутовому рівні. Разом із цим найперше ми хочемо, щоб наші студенти добре почувалися в клініці, адже під час навчання їм потрібно спілкуватися з українськими пацієнтами саме українською мовою. Крім того, вони мають розуміти нашу медичну документацію, наприклад, результати аналізу крові, адже їх видають саме українською мовою. Тому в підручнику мають бути враховані всі ці елементи".

Робота над підручником продовжується. Попередньо навесні планується зустріч робочої групи вже "вживу".

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma