Для студентів-випускників заочної форми навчання фармацевтичного факультету Івано-Франківського національного медичного університету почалась найважливіша подія — Атестація 2018 року. 16-17 січня студенти складали іспити з практичних навичок Клінічної фармації.

Цьогоріч фармфакультет університету випускає 107 студентів-заочників. З них п’ятий курс закінчили 60 студентів, які вже мають середні спеціальні фармацевтичну чи медичну освіти, та шостий курс – 47 молодих людей після середньої школи чи бакалаврату з інших спеціальностей.

Усі випускники 2018 року є громадянами України, які проживають в Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Рівненській, Волинській та Чернівецькій областях.

На першому етапі атестації випускники успішно продемонстрували вміння здійснювати фармацевтичну опіку реальним пацієнтам на базі відділень Обласного клініко-кардіологічного диспансеру та надання першої долікарської допомоги при невідкладних станах на базі навчально-практичного центру «Медицина» ІФНМУ. Вони також проводили медичні маніпуляції, якими повинен володіти провізор, та формували аптечки для різних потреб.

Вміння випускників оцінювала екзаменаційна комісія під головуванням доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри фармакології ІФНМУ Лідії Шеремети.

Перший етап пройшов на базі кафедри клінічної фармакології та фармакотерапії під керівництвом доктора медичних наук, професора, заслуженого лікаря України Ірини Купновицької. «Аптека — це не просто місце, де продають ліки, а перш за все це медичний заклад, — говорить Ірина Купновицька. — Ми постійно наголошуємо нашим студентам на важливості навичок роботи з людьми, адже відвідувачі аптеки це ті ж пацієнти, які потребують поради, а часом і надання першої домедичної допомоги. І саме тому атестація випускників відбувається у два етапи, першим з яких є саме іспит з практичних навичок».

Випускників екзаменували перший проректор університету Ганна Ерстенюк, декан фармацевтичного факультету, доктор біологічних наук, професор Микола Мойсеєнко, заступник декана по заочній формі навчання, доктор медичних наук, професор Петро Дудій, доценти кафедри клінічної фармакології та фармакотерапії.

Зараз випускники готуються до наступного етапу атестації, який відбудеться 22-25 січня на базі кафедр фармацевтичного факультету і складатиметься з комплексного практично-орієнтованого державного іспиту з п’яти дисциплін: «Клінічної фармації», «Управління та економіки у фармації», «Фармацевтичної хімії», «Фармакогнозії» та «Технології лікарських засобів».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
6
7
8
9
10
11
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
26
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma