В період Різдвяних свят в Івано-Франківському національному медичному університеті сталась приємна подія. Завідувача кафедри фтизіатрії і пульмонології з курсом професійних хвороб, професора Миколу Островського нагородили орденом Святого Миколая Чудотворця Української Православної Церкви Київського Патріархату.

«За заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви», — йдеться в указі про нагородження, підписаному Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом.

Митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф вручив високий орден та оголосив указ про нагородження під час зборів трудового колективу обласного фтизіопульмонологічного центру. Він зазначив, що девіз кавалерів ордена, «Дарувати людям радість!», цілком відповідає результатам роботи професора Миколи Островського як у клініці, так в медичному університеті.

Нагадаємо, у листопаді в Івано-Франківському обласному фтизіопульмонологічному центрі відбулась щорічна безкоштовна діагностика жителів міста на предмет хронічного обструктивного захворювання легень (ХОЗЛ). Акцію провели з нагоди Всесвітнього дня боротьби з ХОЗЛ.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma