У неділю, 14 січня, у селі Підгір’я Богородчанського району відбувся фестиваль фольклорних дійств «Битва вертепів – 2018». Серед 37 колективів з різних регіонів України участь взяв і вертеп студентів факультету підготовки іноземних громадян Івано-Франківського національного медичного університету.

Наша талановита молодь своїм захопленням українськими звичаями влаштувала справжній фурор на фестивалі і виборола приз глядацьких симпатій. Глядачі були дійсно приємно здивовані. Під час нагородження студентам вигукували «браво», разом з ними колядували! А ще відзначали, що троє царів зі Сходу у вертепному представленні іноземних студентів медуніверситету були найколоритнішими з-поміж усіх майже чотирьох десятків колективів, які брали участь у фетивалі «Битва вертепів».

Голова журі, начальник відділу культури Богородчанської райдержадміністрації Галина Канюк відзначила, що саме цей виступ був дуже емоційний та щирий, зворушливий, таким, як і має бути Різдво Христове поміж людьми.

Наші студенти підкорили малу й дорослу глядацьку аудиторію, маститих колядників і фахове журі!

«Мені дуже подобається українська культура, — говорить студент з Індії Анураг Чакраборті. — І зараз я навіть відчуваю серцем, що є українцем, немов народився в Україні. Слава Україні!».

«Моя релігія — іслам, тобто я сама мусульманка, — розповідає студентка з Азербайджану Айдан Мамедова. — Але мені дуже приємно брати участь у цьому фестивалі. Я ніколи не ставлю релігію і творчість в одну лінію. Для мене творчість — це одне, а релігія — інше. І на цьому фестивалі вертеп — це просто драма, і тут не може бути жодних проблем».

Нагадаємо, нещодавно студенти-іноземці записали яскраве відео-привітання з Різдвяними святами. Колядками і віншуваннями в центральному корпусі вони вирішили привітати колектив університету.

 

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma