Весняний семестр в Івано-Франківському національному медичному університеті почався з приємної та урочистої події. У понеділок, 15 січня, відбулося відкриття унікального навчально-практичного центру — зуботехнічної лабораторії університетського Центру стоматології.

Новостворений НПЦ служитиме для підготовки і перепідготовки зубних техніків. Він є базою кафедри стоматології навчально-наукового інституту післядипломної освіти.

Навчально-практичний центр складається з кількох кімнат, які обладнані за всіма нормами, які вимагають встановлені тут апаратура й обладнання. Так, в окремій кімнаті знаходиться муфельна пічка, яка вимагає складну систему витяжок і вентиляції. Ще в одній, так званій «чистій», кімнаті відбуваються кінцеві роботи. Серед обладнання є й дві унікальні виробничі лінії, призначені для виготовлення знімних протезів та прес-кераміки. Також молоді тут показують навчальні фільми, які створюють тут же, в медуніверситеті. Є й інформаційні стенди.

«У навчально-практичному центрі представлені найсучасніші технології, які дозволяють не лише показувати студентам роботу зубного техніка, а безпосередньо виготовляти необхідні вироби, — розповідає ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко. — Усе обладнання налагоджене, готове до роботи. Ми вкладаємо дуже багато праці і фінансів у створення умов для навчання наших зубних техніків, адже це виробництво, яке має шкідливі умови, і саме тому тут стоять складні вентиляційні системи та інше необхідне обладнання».

«У стоматології робота складається з двох чинників — технічної і лікарської роботи, і успіх рівноцінно залежить як від зубного техніка, так і від лікаря, — говорить завідувач кафедри стоматології навчально-наукового інституту післядипломної освіти, професор Іван Палійчук. — І в технічній сфері має бути фахівцем не лише власне зубний технік, а й лікар, якому потрібно тримати на контролі весь лікувальний процес».

«Навчання в нашому університеті є студенто-центрове, — говорить перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк. — Тобто ми створюємо всі умови для того, щоб студенти володіли не лише теоретичними знаннями, але й мали добру практичну підготовку. Це дозволить їм впевнено приступити до практичної діяльності. Тож студенти мають усі умови, щоб стати хорошими спеціалістами. Головне — бажання і наполеглива праця».

«Ми хочемо, щоб наш університет розвивався, рухався вперед у ногу з часом, — продовжує Микола Рожко. — Зараз такий час, що ніхто вже не хоче вчитися просто «на пальцях», та це вже не є ефективно. Тому маємо постійно вдосконалюватися».

Нагадаємо, у грудні в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулося засідання опорної кафедри стоматології післядипломної освіти. На нього з’їхалися науковці з різних університетів України, які обговорювали післядипломне навчання зубних техніків. Учасники конференції високо оцінили матеріально-технічне забезпечення навчальної бази ІФНМУ, де вчаться майбутні зубні техніки та лікарі-стоматологи.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
6
7
8
9
11
12
15
16
17
Дата : 17.09.2019 р.
18
21
22
23
24
26
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma