У вівторок, 26 грудня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулась конференція трудового колективу. Ректор вишу, професор Микола Рожко звітував перед колективом про діяльність і здобутки упродовж року. Вже традиційно конференція відбулася в концертній залі обласної філармонії.

Звіт ректора відбувся у форматі розповіді, яка супроводжувалась мультимедійною презентацією. Серед досягнень університету у 2017 році — присвоєння університету сертифікату на систему управління якістю стандарту ДСТУ ISO 9001:2015, відкриття двох нових спеціальностей («педіатрія» й «фізична терапія та ерготерапія»), нові навчально-практичні центри, свідоцтва МОЗ про технічну компетентність для трьох науково-дослідних лабораторій ІФНМУ (всього таких в університеті вже дев’ять), масштабні ремонтні роботи, які відбулися в приміщеннях багатьох кафедр і факультетів університету, обладнання сучасною апаратурою університетської клініки та кафедральних приміщень. Йшлося також про кадрову політику і преміювання молодих науковців та їхніх наставників, які захищають дисертації чи видають підручники.

«Ми намагаємося йти в ногу з часом, і тому розвиваємо інформаційні технології в університеті, закуповуємо нове обладнання, комп’ютерну техніку для всіх кафедр, які цього потребують, вдосконалюємо навчальну базу, відкриваємо нові навчально-практичні центри та акредитовуємо наші лабораторії, — говорить Микола Рожко. — Я дякую всьому колективу університету, членам Вченої ради, які підтримують ці ініціативи ректорату. Тільки разом ми зможемо йти вперед».

Окремо у своїй доповіді Микола Рожко зупинився на здобутках студентів, які перемагають на олімпіадах, гідно представляють університет на всеукраїнських та міжнародних конференціях, беруть участь у стажуваннях і волонтерських проектах, здобувають перемоги на спортивних змаганнях обласного, всеукраїнського і навіть світового рівнів.

Кілька доповідачів проаналізували діяльність ректора зі своєї точки зору. Завідувач кафедри ортопедичної стоматології, професор Зіновій Ожоган відзначив великий поступ вперед, який зробив університет за цей рік. «Є такий вислів: «Почніть робити те, що потрібно, потім робіть те, що можливо, і ви раптом побачите, що робите неможливе», — каже Зіновій Ожоган. — Сьогодні ми впроваджуємо сучасні технології у всі напрямки розвитку університету. Це і навчальна, і наукова, і лікувальна робота. Усе це безпосередньо курує наш ректор, і кожна кафедра відчуває підтримку ректорату».

Завідувач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, професор Ігор Чурпій підкреслив важливість відкриття в університеті спеціальності «фізична терапія та ерготерапія», адже такі фахівці стали особливо затребуваними в Україні у зв’язку з війною на сході.

Новоспечений доктор хімічних наук, професор Андрій Стецьків нагадав про складний і нелегкий шлях, який пройшов фармацевтичний факультет з часу свого заснування, а сьогодні корпус факультету вважається одним з кращих в Україні. «Нам дуже приємна постійна робота ректорату і ректора особисто щодо покращення матеріальної бази факультету, — говорить Андрій Стецьків. — Великою є підтримка і в науковій роботі. У квітні на базі факультету відкрився вже шостий навчально-практичний центр, який отримав назву «Хроматографічний аналіз». На початку роботи фармфакультету в нас працювало всього декілька кандидатів фармацевтичних і хімічних наук. Та з того часу завдяки підтримці ректорату відбувся великий прорив. Лише цього року захищені одна докторська і три кандидатські дисертації, і зараз лише в нашому корпусі працюють три доктори і 23 кандидати наук».

Взяв слово і голова студентського парламенту Олег Тромбола. «Нещодавно наші представники були на Генеральній асамблеї української асоціації студентів, послухали, які проблеми мають студенти в інших вишах України, і зрозуміли наскільки далеко наш університет пішов вперед у розвитку студентського самоврядування, — розповідає Олег Тромбола. — З іншого боку, ми були у Варшавському університеті, де місцевому студентському парламенту вже понад 50 років, то розуміємо, наскільки далеко ми від них відстали, адже нашому парламенту лише 10 років. Тому головне не те, наскільки ми випереджаємо інших, чи що ми є кращими за інших. Головне те, щоб ми були кращими за себе вчорашніх. А це в нашому університеті є, за підтримки нашого дуже прогресивного ректорату і особисто ректора Миколи Рожка».

З окремою доповіддю виступив голова профкому Любомир Заяць, який розповів про використання бюджетних коштів на оздоровлення працівників медуніверситету, турботу й опіку над ветеранами вишу тощо.

Роботу ректора делегати конференції трудового колективу одностайно визнали задовільною. Після офіційної частини засідання чудовим хоровим співом присутніх почастувала університетська народна чоловіча хорова капела «Сурма» імені Б.Волосянка.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
5
6
7
9
11
12
13
14
15
16
17
20
21
22
23
24
25
26
27
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma