У четвер, 21 грудня, в читальному залі бібліотеки Івано-Франківського національного медичного університету студенти вишу послухали розповідь про Реформацію як успіх Європи і шанс для України, присвячену відзначенню 500-річчя Реформації в Європі.

Захід відбувся на виконання указу Президента України №357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації». Подію відвідали студенти першого курсу медичного коледжу ІФНМУ, а також викладачі та співробітники бібліотеки.

Ініціював захід викладач кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики Назар Сташко. Він звернув увагу студентів на те, що термін «реформація» має зміст повернення до попередньої форми. А саме Мартін Лютер та його однодумці закликали суспільство повернутися до біблійних першооснов християнства.

Особливим гостем заходу став кандидат медичних наук, співавтор книги «Реформація: успіх Європи і шанс для України» Олег Шеремета. До написання цієї книги долучився цілий колектив авторів із України, країн Західної Європи і США. Це відомі науковці та фахівці у своїх галузях. Також у написанні книги взяв участь нобелівський лауреат з економіки Вернон Сміт.

Олег Шеремета у своєму виступі показав, як світоглядні зміни на користь біблійних принципів, як це сталося в процесі Реформації, мали величезний позитивний вплив на розвиток країн Європи. «Реформація дала поштовх кардинальним змінам в економіці, ставленні людей до праці, в освіті і науці та медицині, — говорить Олег Шеремета. — Впровадження принципів Реформації може привести народ України до благополуччя, економічного росту й сталого розвитку держави».

Своїм чудовим співом порадувала присутніх студентка третього курсу 30а групи Діана Довган.

Студенти досить активно обговорювали виступ, задавали запитання, а також охоче поспілкувалися особисто з гостем по закінченні заходу. Олег Шеремета презентував екземпляр книги «Реформація: успіх Європи і шанс для України» для бібліотеки ІФНМУ. Тож кожен охочий може ознайомитися із цією тематикою, завітавши до читального залу нашої бібліотеки.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
19
20
21
26
27
28
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma