Вчетверте в Україні за сприяння Міжнародної спеціалізованої фармацевтичної Корпорації «Юрія-Фарм» відбулася Всеукраїнська олімпіада з інфузійної терапії, на якій Івано-Франківський національний медичний університет представляв інтерн другого року навчання кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Ігор Гризун.

«Мета олімпіади дати змогу студентам п’ятих-шостих курсів та інтернам всіх спеціальностей систематизувати, поглибити та перевірити власні знання з інфузійної терапії, – розповідає Ігор Гризун. – І я як анестезіолог, в повсякденній практиці якого інфузійна терапія посідає провідне місце, не міг пропустити таку можливість».

Олімпіада проходила у три етапи. Для підготовки до кожного з них організатори сформували перелік рекомендованої літератури, який складав на першому – 10 підручників і монографій, на другому — вісім, а на третьому на додачу до всього необхідно було продемонструвати практичні навички, серед яких – пункція та катетеризація внутрішньої яремної вени.

«Перший етап являв собою онлайн-тестування, під час якого перевірявся базовий рівень знань усіх зареєстрованих учасників по водно-електролітній та кислотно-лужній рівновагах, — продовжує Ігор Гризун. — Ті, хто його успішно склали, переходили на другий, вже аудиторний тур, на який учасники з усієї України збиралися у Львові, Києві, Вінниці, Одесі і Харкові.

На другому етапі також було тестування, складність якого полягала в тому, що серед запропонованих варіантів правильних відповідей було декілька і невідомо скільки саме. Питання стосувалися вже не тільки основ водно-електролітної та кислотно-лужної рівноваг, але й препаратів для їх корекції, невідкладної допомоги, особливо у воєнно-польових умовах, фармакологічних характеристик препаратів, які виготовляє «Юрія-Фарм», особливо їх розробки – реосорбілакту. За результатами цього етапу я посів друге місце, що дозволило мені взяти участь у третьому, фінальному, етапі в Києві.

Етап у столиці включав тести і практичні навички, які ми демонстрували на манекенах. Слід відзначити, що частина тестів була складена на основі навчального посібника для медиків зони бойових дій «Основи тактичної медицини», авторами якого є викладачі кафедри анестезіології та інтенсивної терапії нашого університету Іван Тітов, Володимир Голуб, а також Сергій Колосовський та Ігор Вихло.

Також хочу подякувати фірмі «Юрія-Фарм» за чудову організацію, тепле ставлення та всі матеріальні витрати учасників».

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma